12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJocurile Olimpice ar putea avea un număr limitat de spectatori

Jocurile Olimpice ar putea avea un număr limitat de spectatori

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an, ar putea avea loc în faţa unui „număr limitat de spectatori” din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de către directorul general al Comitetului de organizare, Toshiro Muto, într-un interviu acordat BBC.

„Toată lumea trebuie să se concentreze asupra desfăşurării evenimentului de anul viitor. Suntem pe aceeaşi lungime de undă cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi cu preşedintele său, Thomas Bach”, a spus Muto.

Conform oficialului japonez, preşedintele CIO nu doreşte ca Jocurile Olimpice să se desfăşoare cu porţile închise. Însă, acesta ar putea să se gândească la un număr limitat de spectatori, ţinând cont pe deplin de distanţarea socială.

Teste după sosirea în Japonia

„Trebuie să construim un mediu în care publicul să se simtă în siguranţă. Sportivii, la fel ca şi familia olimpică, ar putea fi testaţi înainte şi după sosirea în Japonia”, a adăugat directorul comitetului de organizare a JO.

Toshiro Muto consideră, totodată, că ar fi prea optimist dacă ar presupune că toate restricţiile (care sunt în vigoare în Japonia) vor fi ridicate până vara viitoare.

Japonia s-a confruntat până în prezent cu o epidemie de coronavirus relativ limitată. În total, au fost înregistrate 31.900 de cazuri de infectare şi 1.001 decese.

Citește și: Ashleigh Barty și-a anunțat forfait-ul pentru US Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS