16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportQatar va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2032

Qatar va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2032

Qatarul şi-a anunţat, luni, intenţia de a găzdui Jocurile Olimpice din 2032.Totodată, s-au ridicat semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca evenimentul să aibă loc la temperaturi caniculare şi în faţa unui public puţin numeros.

India, statul australian Queensland şi oraşul Shanghai sunt, de asemenea, candidaţi şi ar putea exista o candidatură comună și la Seul – Pyongyang pentru ediţia de vară din 2032.

„Anunţul de astăzi marchează începutul unui dialog semnificativ cu viitoarea comisie de organizare a CIO pentru a explora în continuare interesul nostru şi pentru a identifica modul în care JO pot susţine obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale Qatarului”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic din Qatar, şeicul Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, citat de Hotnews.

Qatarul nu a reuşit să devină candidat la găzduirea Jocurilor Olimpice din 2016 şi 2020, deoarece s-a oferit să le găzduiască în octombrie, fără să discute mai întâi cu CIO. Pe de altă parte, ei au reușit să obțină unda verde pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

„Qatarul şi-a câştigat o reputaţie de destinaţie de clasă mondială pentru evenimente sportive majore. Această reputaţie şi această experienţă, precum şi dorinţa noastră de a folosi sportul pentru a promova pacea şi schimburile culturale vor sta la baza discuţiilor noastre cu comisia”, a adăugat şeicul Joaan, fratele suveranului Qatarului.

Temperaturile de vară pot atinge 50 de grade Celsius în ţara din Deşertul Arabiei. Căldura şi umiditatea au fost probleme majore la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, anul trecut, disputate în faţa unui public foarte redus. De asemenea, datele de desfăşurare a meciurilor de la Cupa Mondială de fotbal din 2022 au fost mutate în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

Citește și: Gimnastică / Carmencita Constantin: FRG are nevoie de modificări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS