21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastică / Carmencita Constantin: FRG are nevoie de modificări

Gimnastică / Carmencita Constantin: FRG are nevoie de modificări

Carmencita Constantin a declarat, astăzi, după ce a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, că forul are nevoie de modificări şi flexibilitate. De asemenea, ea a precizat că trebuie „mişcate” structurile pentru a realiza ceea ce şi-a propus.

„Este cea mai de suflet reuşită a mea. Cea mai de suflet. Este un mare succes şi o mare bucurie. Înseamnă că o mare parte din comunitatea gimnasticii are încredere în mine. Iar eu nu am voie să trădez această încredere. Şi nu o voi trăda. A fost o promisiune faţă de mine însămi şi am sperat să ies învingătoare. Asta pentru că nu am luat uşor decizia de a candida, am cumpănit dacă am timp, dacă pot, dacă am o comunitate care să mă urmeze şi să răspundă la tot ceea ce vreau să fac. Şi nu e vorba de ce vreau eu, e vorba de ceea ce trebuie făcut. Trebuie să mişcăm structurile. Suntem într-o structură care are nevoie de mişcare, de modificări, de flexibilitate şi de adaptare la societatea în care trăim”, a punctat fosta gimnastă.

„N-am cum să nu mă tem de rezistenţa sistemului. Este ceea ce sigur se va întâmpla. Fiecare dintre noi dorim să se schimbe tot în jurul nostru, iar noi să fim ultimii. Aici mă pricep puţin”, a adăugat noul președinte al Federaţiei Române de Gimnastică.

„Deja punem bazele unor proiecte în toate categoriile”

Carmencita Constantin a menţionat că va încerca în acest mandat să atragă fonduri pentru infrastructură, dar şi pentru pregătirea de antrenori şi arbitri.

„Nu vreau să pierd acest an în care se scriu proiectele şi liniile directoare de finanţări. Sunt la curent cu tot ce se finanţează şi deja punem bazele unor proiecte în toate categoriile, infrastructură, construcţii clădiri, dotări, pregătire, resurse umane, adică antrenori, arbitri… Nu avem arbitri internaţionali, iar fără ei nu ai informaţia la prima mână când se pregăteşte o schimbare pe cod de punctaj. Avem nevoie să reintra în structurile internaţionale la nivel de conducere”, a explicat Carmencita.

Loturile olimpice feminine şi masculine de gimnastică artistică ale României reprezintă o prioritate pentru noul președinte.

„Loturile olimpice reprezintă o prioritate de la care nu ne putem abate. În ceea ce priveşte Jocurile de la Tokyo nu putem face minuni şi nici nu cred că ar fi sănătos să facem acum schimbări. Nu vreau să demobilizăm copiii, ei trebuie să îşi continue pregătirea. Dar o să vedem ce putem îmbunătăţi la acel program de pregătire. Pentru ciclul următor, dacă voi avea puterea să pun bazele unor decizii în acest an de mandat, o voi face cu siguranţă. Şi nu va semăna cu ce este acum”.

Marian Drăgulescu, președinte FRG în viitor?

Carmencita Constantin a precizat că Marian Drăgulescu va lucra alături de ea pentru a se pregăti pentru funcţia de preşedinte de federaţie în viitor.

„Mi-ar plăcea foarte mult să lucrez cu Marian Drăgulescu și să îl învăț ceea ce știu. Şi nu mă gândesc numai la Marian, cred că oamenii care au lucrat cu mine au învăţat foarte mult de la mine. Şi pot fi urmăriţi cei din gimnastica aerobică în acest sens. Voi face acelaşi lucru cu toţi foştii sportivi, pentru că avem nevoie de toată lumea. Suntem prea puţini pentru un război atât de mare. Voi încerca să le stârnesc dorinţa de a munci alături de noi”, a mai spus aceasta, citată de Agerpres.

Carmencita Constantin a câştigat alegerile pentru conducerea forului cu 28 voturi, în timp ce contracandidatul său, Ioan Suciu, a obținut 16.

Carmencita Constantin a practicat gimnastică ritmică, iar de-a lungul timpului a fost antrenor, arbitru naţional şi internaţional de gimnastică aerobică. De asemenea, ea a fost membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică, precum şi preşedintă a Comisiei Tehnice de gimnastică aerobică. De menționat că timp de 7 ani a reprezentat România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu şi finanţări UE.

Mandatul Carmencitei Constantin la conducerea FRG va fi valid până anul viitor, în 2021. Atunci vor fi organizate alegeri pentru următorii patru ani.

Citește și: Angelique Kerber va colabora din nou cu antrenorul care a făcut-o lider WTA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS