12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic a donat o sumă importantă de bani oraşului Novi Pazar

Novak Djokovic a donat o sumă importantă de bani oraşului Novi Pazar

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, criticat intens pentru organizarea unui turneu în care mai mulţi jucători s-au infectat cu Covid-19, a făcut o donaţie de peste 40.000 de euro unui oraş din Serbia, puternic afectat de pandemie.

Djokovic, în vârstă de 33 ani, a oferit aceşti bani oraşului Novi Pazar, situat în sud-estul ţării, pentru a-l ajuta să facă faţă unui număr mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Oraşul a declarat starea de urgenţă la finele lunii iunie.

După ce a făcut faţă cu bine unui prim val al epidemiei, la începutul lunii mai, Serbia se confruntă acum cu un nou val, înregistrând peste 200 de noi cazuri pe zi, faţă de numai 50 în urmă cu o lună, anunţă Agerpres.

Autorităţile sârbe i-au permis lui Djokovic să organizeze un turneu caritabil, la jumătatea lunii trecute la Belgrad, înainte ca o serie de infectări cu Covid-19 să îi oblige pe organizatori să-l întrerupă.

În afara lui Novak Djokovic, alţi trei jucători de tenis – Grigor Dimitrov, Borna Coric şi Viktor Troicki – care au participat la Adria Tour, precum şi antrenorul campionului sârb, Goran Ivanisevic, au fost testaţi pozitiv la Covid-19.

Citeşte şi: Antrenorii Florentin Pera şi Adi Vasile vor să performeze şi sezonul acesta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS