16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStroe anunță: în curând se va permite accesul spectatorilor la stadion

Stroe anunță: în curând se va permite accesul spectatorilor la stadion

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, joi, că se lucrează la un scenariu care să le permită oamenilor să revină pe stadioane, la competiții. Totodată, Stroe a menționat faptul că în momentele de față nu se permite accesul spectatorilor la meciurile de fotbal.

„Încă nu se permite accesul. Acţionăm cu precauţie. Lucrăm la scenariile care vor asigura în viitor cadrul legal prin care se va permite accesul spectatorilor la competiţii. Dar deocamdată nu. Există posibilitatea să se înceapă cu o distanţare care va da numărul sau procentul de ocupare a stadionului. Scenariul la care lucrăm este cel de distanţare a spectatorilor. Cifra sau procentul care va rezulta s-ar putea să ajungă la 10% din capacitate. La un loc ocupat, vor fi trei libere. Nu suporterii sunt periculoşi, ci acel virus care se poate răspândi în cazul unor aglomerări mari

În viitoarele etape există posibilitatea să facem şi acest lucru, pentru că toţi ne dorim să revenim pe stadioane. La fel ca şi cluburile, şi spectatorii, şi eu, ca ministru, toţi ne dorim acest lucru. Pentru că sportul fără spectatori e un spectacol incomplet. Există o masivă aşteptare publică, nu doar cluburile vor spectatori ca să vândă bilete. Momentul va fi în directă relaţie cu evoluţia pandemiei. Şi în Uniunea Europeană toate competiţiile se desfăşoară în prezent fără spectatori. Este o perioadă tranzitorie”, a declarat Stroe.

Ediţia 2019-2020 a Ligii I la fotbal, întreruptă la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, a fost reluată începând cu 13 iunie, fără spectatori. Mai multe meciuri au fost suspendate din cauza apariţiei unor cazuri de infectare cu COVID-19 la cluburile Dinamo şi FC Botoşani.

Citește și: Niciun caz de covid înregistrat la loturile olimpice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS