20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Thomas Bach: JO din 2021 pot fi lumina de la capătul tunelului

Thomas Bach: JO din 2021 pot fi lumina de la capătul tunelului

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, a declarat, luni, după fixarea datelor că Jocurilor Olimpice din 2021, că a 32-a ediţie a competiţiei poate fi „lumina de la capătul tunelului” pentru umanitate.

„Cu acest anunţ, sunt sigur că, lucrând alături de Comitetul de organizare Tokyo 2020, Guvernul Metropolitan Tokyo, Guvernul Japoniei şi cu ceilalţi actori, putem depăşi această provocare fără precedent. Umanitatea se găseşte în prezent într-un tunel întunecat. Aceste Jocuri Olimpice de la Tokyo pot fi lumina de la capătul tunelului”, a afirmat Bach într-un comunicat.

Preşedintele forului olimpic mondial a ţinut să mulţumească federaţiilor internaţionale pentru susţinere, dar și Comisiei Sportivilor din cadrul CIO, cu care s-a aflat constant în contact.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo se vor desfăşura între 23 iulie şi 8 august 2021. Anunțul a fost făcut luni, de către CIO şi Comitetul japonez de organizare. Iniţial competiţia era programată pentru perioada 24 iulie-9 august 2020.

„Va fi o demonstraţie şi mai specială a umanităţii care ne uneşte pe toţi”

La rândul său, preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic (CIP), Andrew Parsons a salutat faptul că noile date ale Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2021 au putut fi stabilite aşa repede:

„Este o veste fantastică faptul că am putut găsi aşa repede noile date pentru Jocurile Tokyo 2020. Noile date aduc certitudine pentru sportivi, asigurări pentru actorii olimpici şi ceva care să dea speranţă întregii lumi. Când Jocurile Paralimpice vor avea loc anul viitor la Tokyo, va fi o demonstraţie şi mai specială a umanităţii care ne uneşte pe toţi. O sărbătorire globală a rezistenţei umane şi o senzaţională demonstraţie sportivă. Cu 512 zile rămase până la Jocurile Paralimpice, prioritatea pentru toţi cei implicaţi în mişcara paralimpică este să se concentreze în a rămâne în siguranţă alături de familii şi prieteni în acestei vremuri dificile fără precedent’‘, a adăugat președintele CIP.

Jocurile Paralimpice de anul viitor se vor desfăşura între 24 august şi 5 septembrie.

Citește și / Oficial: CIO a anunțat perioada de desfășurare a Jocurilor Olimpice în 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...

Vâlcea: Prins circulând cu 174km/h

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în acest weekend, pe drumurile de pe raza județului Vâlcea pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală....