6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalÎn Belarus, fotbalul şi viaţa continuă aproape normal

În Belarus, fotbalul şi viaţa continuă aproape normal

Campionatul de fotbal continuă, restaurantele sunt deschise şi preşedintele califică criza coronavirusului drept „psihoză“, astfel că Belarus este excepţia din Europa, refuzând să blocheze ţara pentru a stopa pandemia de Covid-19, informează Agerpres.

Fostă republică sovietică situată la porţile Uniunii Europene, Belarus numără oficial doar 88 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi niciun deces.

De la debutul crizei, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, aflat în funcţie din 1994, a refuzat măsuri de izolare, iar săptămâna trecută a denunţat o „psihoză”, afirmând că panica este mai periculoasă decât virusul în sine.

Preşedintele a îndemnat populaţia (9,5 milioane de locuitori) să continue să muncească, să meargă la câmp, să conducă tractoarele – pe care ţara sa le produce – întrucât „tractorul vindecă pe toată lumea”.

De asemenea, vodka şi sauna se numără printre remediile sale miraculoase.

După ce ligile europene s-au suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul de fotbal din Belarus este singurul care continuă, cu aprobarea Uniunii europene de fotbal (UEFA).

Aleksandr Hleb, fostul mijlocaş ofensiv al echipei FC Barcelona, a invitat cele două mari vedete ale fotbalului mondial, argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo, să vină să evolueze în campionatul ţării sale, Belarus, singurul în care se mai joacă în prezent în Europa, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„Acum toată lumea priveşte campionatul Belarus, toţi ar trebui să se aşeze în faţa televizoarelor şi să-l urmărească. Atunci când NHL şi-a închis porţile, mulţi jucători de hochei au venit să joace aici. Poate că Messi şi Ronaldo ar putea face acelaşi lucru şi să vină în Belarus pentru a continua să joace fotbal“, a declarat Hleb, pentru cotidianul britanic The Sun.

„Este singurul loc din Europa în care se poate juca fotbal, iar acest lucru îi face pe suporteri fericiţi“, a adăugat Aleksandr Hleb, care a mai evoluat în cursul carierei sale şi la alte echipe de top, între care VfB Stuttgart şi Arsenal Londra.

Noua ediţie a campionatului Belarus a debutat la sfârşitul săptămânii trecute, în plină pandemie de coronavirus.

Citește și: Gustavo Vagenin: Îmi este tare dor să joc din nou pe „Ion Oblemenco“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS