11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJocurile Olimpice, sub semul întrebării. Vezi ce a declarat premierul Japoniei!

Jocurile Olimpice, sub semul întrebării. Vezi ce a declarat premierul Japoniei!

Decizia de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo „ar putea deveni inevitabilă” dacă pandemia de coronavirus va face imposibilă organizarea competiţiei în condiţii sigure. Această declarație a fost făcută în această dimineață de premierul japonez Shinzo Abe.

Abe, care a vorbit în faţa Parlamentului japonez, a asigurat că ţara sa este în continuare angajată să organizeze JO 2020 în cele mai bune condiţii, însă dacă acest lucru va deveni dificil, ţinând cont cu prioritate de sportivi, decizia unei amânări „ar putea deveni inevitabilă”.

Schimbarea sa de poziţie vine după ce Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a lăsat la rândul său, duminică, să se întrevadă posibilitatea unei amânări a evenimentului.

Pandemia de coronavirus constrânge în prezent aproape un miliard de persoane din întreaga lume să rămână la casele lor. Mulţi sportivi consideră că este imposibil să se pregătească corect în aceste condiţii.

Peste 324.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate până acum în 171 de ţări şi teritorii de la debutul crizei sanitare. Până în prezent s-au înregistrat cel puţin 14.396 de morţi, informează Agerpres.

Citește și: Canada, prima țară care s-a retras de la Jocurile Olimpice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS