8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova / Marcel Popescu: Nu avem voie să facem gesturi iresponsabile!

„U“ Craiova / Marcel Popescu: Nu avem voie să facem gesturi iresponsabile!

Conducătorii Universității Craiova au anunțat sâmbătă, printr-un comunicat, faptul că suspendă activitatea până pe 21 aprilie 2020. Oficialii Științei sunt convinști că până la data reluării campionatului preconizată de FRF, 31 martie, problema coronavirului nu va fi rezolvată.

La această dată „intenționăm să efectuăm un cantonament pentru a pregăti finalul de play-off sau noul sezon competițional, în funcție de deciziile ce se vor lua la nivel de organizator de competiție. În funcție de evoluția situației pandemiei de COVID-19, data programată pentru reunire poate suferi modificări în sensul devansării sau amânării acesteia“, se precizează în comunicat.

„Este foarte important ce se va decide marți, la UEFA“

Contactat de GdS, managerul general al Universității Craiova, Marcel Popescu, a declarat că viitorul fotbalului se va decide marți, la UEFA.

„Este foarte important ce se va decide marți, la UEFA. Hotărârea pe care o va lua UEFA generează atitudini, reacții și programe interne. Am văzut că federația engleză de fotbal, foarte bine informată de organismul care gestionează situațiile acestea speciale, spune că s-ar putea ca fotbalul să înceapă în toamnă. Noi zicem să nu înceapă până nu se rezolvă problema! Acum, fotbalul trece pe un plan secundar“, a declarat Marcel Popescu.

Conducătorul Științei nu a dorit să se lanseze în ipoteze cu privire la hotărârea UEFA. Marcel Popescu nu exclude însă ca forul de la Nyon să decidă amânarea Campionatului European și „înghețarea“ acestei ediții de Liga Campionilor și Liga Europa.

„Până nu se termină problema aceasta extrem de delicată, nu poți să faci niciun scenariu“, a punctat Marcel Popescu.

Marcel Popescu: Nu mai contează cine este campioană

Întrebat dacă Liga 1 ar „îngheța“ și s-ar ține cont de clasamentul actual, Marcel Popescu a comentat:

„La ce se întâmplă acum, cu acest COVID-19, nu mai contează cine este campioană. Există posibilitatea să nu se decerneze niciun premiu, să nu intre nimeni în cupele europene, să nu retrogradeze echipele. Este o chestie de rațiune și vom vedea. În momentul de față, cel mai important lucru este solidaritatea umană. Aici nu mai sunt ultrași ai lui X, Y sau Z. Suntem toți de aceeași parte a baricadei. Iar de partea cealaltă este un dușman pe care numai uniți îl învingem. E o premieră mondială în care lumea trebuie să reacționeze cu răbdare, discernământ și cu mare responsabilitate“.

„Dacă este vacanță, jucătorii ar putea să plece unde doresc“

Conducătorul Științei a lămurit și ce presupune această vacanță forțată pe care o vor lua jucătorii Universității Craiova.

„În ceea ce privește lotul de jucători, dacă este vacanță, în mod normal ar putea să plece unde doresc. Dar unde să plece acum, că sunt granițele multor țări închise? Poate că jucătorii străini vor să se ducă acasă, dar nu pot să ajungă. Trebuie să dăm dovadă de inteligență, răbdare. Trebuie să conștientizăm că statul acasă nu este o pedeapsă sau vreo vacanță și hai să ne plimbăm prin oraș. În momentul de față nu avem voie să facem gesturi iresponsabile“, a încheiat Marcel Popescu.

Citește și: „U“ Craiova / Ion Traian Ștefănescu, fost președinte al Științei, a decedat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS