17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalOrientare - schi / Şase medalii şi-a adjudecat CS Universitatea Craiova în „mica Siberie“

Orientare – schi / Şase medalii şi-a adjudecat CS Universitatea Craiova în „mica Siberie“

CS Universitatea Craiova a reuşit să obţină rezultate importante la Campionatul Național de Orientare – Schi şi Cupa României. Sportivii lui Emilian Minoiu şi-au adjudecat numai puţin de şase medalii! Trei au fost de aur, două de argint și una de bronz.

Zăpada, o problemă

Marea problemă cu care s-au confruntat organizatorii şi sportivii a fost legată de stratul subţire de zăpadă de la Întorsura Buzăului, gazda competiţiilor. Acest fapt a influenţat puţin desfăşurarea întrecerii, după cum a punctat antrenorul Emilian Minoiu.

„La sfârșitul săptămânii trecute, când au fost înregistrate 20 de grade în Antarctica, nici ‘mica Siberie’ – cum mai este denumită Întorsura Buzăului – nu a făcut excepție de la temperaturi ridicate. Şi în preajma acestei localități (zona Baza Sportiva Barcani) pe un strat de zăpada sărac în grosime s-au desfășurat Cupa României si Campionatele Naționale de orientare-schi. Probele-ţintă au fost ‘lungă distanţă’ şi ‘medie distanţă’. În proba de lungă distanţă, majoritatea sportivilor au ales multe variante de deplasare între posturile de control. Au abandonat schiul fond pe pârtiile de fond special amenajate şi au preferat să alerge pe variante mai scurte. Pe unele variante cei care au alergat au avut timpi mai buni, dar pe altele au pierdut. Proba de medie distanţă nu a oferit variante de alergare. Traseele au fost parcurse prin procedee tehnice de schi fond“, a explicat antrenorul Emilian Minoiu, pentru GdS.

Fetele au ţinut steagul sus

Ca rezultate, Emilian Minoiu a precizat că sportivele sale au avut o condiţie fizică foarte bună, iar asta a contat enorm în obţinerea rezultatelor excelente.

„Cu o bună pregătire fizică, sportivii de la CS Universitatea Craiova au avut evoluții bune în ambele probe. Au reușit să obțină ambele medalii de aur la senioare. Prima prin Veronica Minoiu – în proba de lungă distanţă, a doua prin Andra Anghel – în proba de medie distanţă. Andra Anghel a obținut şi un argint în proba de lungă distanţă, iar Marinela Piringiu şi Veronica Minoiu au completat podiumul în proba de medie distanţă. O medalie de aur s-a adjudecat şi la seniori, în proba de medie distanţă, prin Alexandru Blejdea. Sunt rezultate foarte bune, care mă bucură“, a spus antrenorul Emilian Minoiu.

Andra Anghel, la Întorsura Buzăului

CS Universitatea Craiova a ieşit bine şi în Cupă

Cupa României a fost acordată prin însumarea timpilor din cele două etape. Aici reprezentantele CS Universitatea Craiova au obţinut primele trei locuri în clasament. Ordinea a fost următoarea: Andra Anghel, Veronica Minoiu și Marinela Piringiu.

La masculin, Alexandru Blejdea a urcat pe treapta a doua a podimului.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS