6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchi / Memorialul „George Călinescu“ şi-a desemnat câştigătorii ediţiei a 8-a

Schi / Memorialul „George Călinescu“ şi-a desemnat câştigătorii ediţiei a 8-a

-

Conf. Univ. Dr. George Călinescu a fost omagiat şi în acest an de către familie şi colegii de catedră de la FEFS din Craiova. Aceştia au organizat în perioada 21-27 ianuarie cea de-a 8-a ediţie a Memorialului „George Călinescu“. Întrecerea s-a referit, fireşte, la cea mai iubită activitate a profesorului-antrenor: schiul. Evenimentul s-a desfăşurat la Pârâul rece – Predeal. Concurenţii au fost, fireşte, studenţii din anul întâi de la FEFS, iar lupta pentru podium a fost acerbă.

Au reuşit să se impună următorii:
-fete: 1. Cristina Stancu, 2. Oana Moraru, 3. Ana Maria Florea.
-băieți: 1. Sorin Ghiță, 2. Marius Fulga, 3. Ovidiu Coderie.

Prodecanul Conf. Univ. Dr. Costin Nanu anunţă că această întrecere a fost doar prima parte a ediţiei a 8-a a Memorialului. Începând din 11 februarie, vor intra în competiţie şi studenţii din anul întâi de la Kineto.

„Până anul acesta cele două grupe de studenţi mergeau împreună în stagiul de schi şi concurau în acelaşi timp. Acum s-a stabilit ca studenţii să meargă în perioade diferite şi de aceea am împărţit şi noi competiţia. Efectul este acelaşi. În felul acesta îl omagiem pe domnul Călinescu, un om de la care am avut cu toţii de învăţat“, a explicat prodecanul FEFS, Costin Nanu, pentru GdS.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident mortal de muncă, „îngropat” de procurori?

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova ar tergiversa soluţionarea unui dosar penal privind un accident mortal de muncă. La acestă concluzie a ajuns soţia unui bărbat care a decedat în septembrie 2017, în urma unui accident de muncă produs întru-un service auto din Podari. De atunci, procurorii au dispus clasarea cauzei de trei ori. Tot de trei ori, instanţa de judecată a întors dosarul la parchet pentru completarea urmăririi penale. Şi asta pentru că, după cum susţin judecătorii, procurorii au ignorat chiar şi o hotărâre definitivă a instanţei de judecată, prin care a fost menţinut procesul-verbal de constatare întocmit de ITM Dolj. Care este concluzia la care au ajuns procurorii de fiecare dată? Mortul a fost de vină!

ȘTIRI GdS