Acasă Sport Statul Vatican vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Statul Vatican vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024

-

Statul Vatican vrea să concureze în competițiile internaționale de sport și are în plan înființarea unui comitet olimpic. Proiectul are ca prim obiectiv, pe termen mediu, calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, potrivit Mediafax.

În momentul de față, Vatican are echipă de atletism, dar are în plan și dezvoltarea altor sporturi, printre care fotbalul feminin. „Sportul profesionist a devenit o industrie. Oamenii sunt atrași de spectacolul din sport și asta contează enorm. Să punem oamenii în centrul sportului, pentru că sportul trebuie să fie un mijloc, nu un scop. O voce din afara sportului, cum e cea a bisericii, poate ajuta la repoziționarea valorilor de bază. Pe lângă atletism, în Vatican se practică fotbal, taekwondo și cricket.

Comitetul nostru va fi mai mult simbolic, pentru că nu pretindem că am putea câștiga medalii. E mai degrabă vorba să demonstrăm că valorile olimpice pot fi împărtășite de creștini” , a spus Sanchez de Toca, ministrul sportului din Vatican.

Vatican este un mic stat suveran care ”funcționează” ca o enclavă, în Roma. Populația este de sub 1.000 de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

MApN: Angajări temporare în sistemul medico-militar

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile pentru suplimentarea numărului...