21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis de câmp / Alexia Maria Pătru, pariul antrenoarei Ingrid Radu

Tenis de câmp / Alexia Maria Pătru, pariul antrenoarei Ingrid Radu

CS Triumf 2000 Craiova are o nouă speranţă în curtea sa: Alexia Maria Pătru. Tânăra jucătoare de tenis (13 ani) a reuşit să-şi treacă în cont al doilea turneu de gradul I, după ce a reuşit să se impună recent la „Trofeul Broker Campion“, de la Piteşti.

La Piteşti, Alexia Maria Pătru a intrat în competiţie direct în fazele superioare. În drumul său spre trofeu le-a învins, pe rând, pe: Cristiana Ioana (în sferturi, LPS – CSS Piteşti), scor 2-6, 6-1, 6-2, Miruna Tudose (în semifinale, ACS Mioveni), scor 6-1, 6-0, şi Maria Donoată (în finală, ACS Tennis For Life), scor 7-5, 6-2.

Acum luptă la Mamaia ca să-şi întâlnească idolul

Aflată la început de drum în antrenorat, fosta tenismană Ingrid Radu (26 ani), îi prevede un viitor luminos Alexiei şi crede că acest ultim rezultat i-a dat un moral foarte bun pentru ce va urma. Alexia Maria Pătru este angrenată acum într-un alt turneu, la Mamaia, şi este foarte important pentru ea să ajungă în finală, întrucât organizatorii au convins-o pe Simona Halep să efectueze premierea sportivilori, iar proaspăta câştigătoare de la Wimbledon este idolul micuţei craiovene.

„Ne pregătim împreună din decembrie 2018. Alexia este la al doilea turneu de gradul I câştigat şi îi prevăd un viitor frumos, fiind un copil foarte muncitor, ascultător şi talentat. La Piteşti a avut evoluţii bune, în nota obişnuită, iar trofeul a venit firesc, deşi a plecat din postura de favorită doi. Mă bucur enorm pentru aceste două succese, pentru că a prins foarte mult curaj. Acum, Alexia concurează la Mamaia IDU, la un turneu de categoria I, şi eu cred că va reuşi să facă o nouă figură frumoasă. A plecat încrezătoare şi este foarte motivată ştiind că la festivitatea de premiere va fi prezentă şi Simona Halep, idolul ei. Halep va înmâna trofeele finalistelor şi Alexia şi-a pus în gând să câştige turneul. Sper să i se îndeplinească dorinţa şi am mare încredere în ea“, a declarat Ingrid Radu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS