14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Acasă Featured Fotbal / Carlos Fortes şi Corneliu Papură au prefaţat derbiul cu Dinamo

Fotbal / Carlos Fortes şi Corneliu Papură au prefaţat derbiul cu Dinamo

0
Fotbal / Carlos Fortes şi Corneliu Papură au prefaţat derbiul cu Dinamo

Universitatea Craiova a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care antrenorul Corneliu Papură şi atacantul Carlos Fortes au prefaţat derbiul etapei a doua din Liga I. Duelul Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova este programat duminică, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

În ciuda parcursului bun în materie de rezultate, gruparea din Bănie se confruntă cu o serie de probleme serioase înaintea acestui meci important. În primul rând, infirmeria este plină, deşi au trecut doar două meciuri. Compartimentul defensiv, care a dezamăgit în acest start de an competiţional, este decimat. Corneliu Papură s-a arătat foarte îngrijorat în privinţa fundaşilor centrali. Stephane Acka are încă glezna umflată după meciul cu Clinceni, Renato Kelic şi Florin Gardoş s-au „rupt“ la returul cu FK Sabail, iar Tiago Ferreira ispăşeşte o suspendare din campionatul trecut. Singurul jucător apt pe acest post este tânărul Raul Hreniuc, care abia a revenit la echipă. Papură se gândeşte la improvizaţii şi ia în calcule şi schimbarea sistemului de joc.

Revine Alex Ioniţă

Probleme medicale sunt şi în banda stângă, acolo unde se doreşte utilizarea unui jucător Under 21. Primele două variante, Vali Mihăilă şi Raoul Baicu, sunt în continuare accidentaţi, iar singura variantă este reprezentată de Vali Constantin.

Printre atâtea probleme s-a strecurat şi o veste bună, Alex Ioniţă s-a pregătit normal şi s-ar putea regăsi în primul 11.

Un alt aspect care amplifică presiunea asupra meciului este redată de relaţia proastă dintre o parte importantă a suporterilor şi antrenorul Papură. Tehnicianului i s-a cerut demisia din tribune şi după victoria cu Sabail. Papură a încercat să pară că nu este afectat şi speră să găsească formula câştigătoare. El se bazează pe unitatea grupului său, dar şi pe problemele de la Dinamo, după „manita“ primită de la FC Viitorul.

Fortes vrea să marcheze şi la Bucureşti

La rândul său, Carlos Fortes a explicat cât de mult a contat şi contează pentru el golul cu Sabail, de pe „Ion Oblemenco“. Referitor la meciul cu Dinamo, crede că Universitatea se va întoarce cu un rezultat pozitiv din Capitală.
Vezi video!