8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, despre adversara sa în optimi la Wimbledon: Este uriaş ceea ce a realizat

Simona Halep, despre adversara sa în optimi la Wimbledon: Este uriaş ceea ce a realizat

Simona Halep (7 WTA) s-a calificat, vineri, în optimi la Wimbledon, iar fostul lider mondial o va întâlni în această fază pe revelaţia turneului, americanca de 15 ani Cori Gauff (313 WTA).

La conferinţa de presă susţinută după succesul cu Victoria Azarenka, vineri, Simona Halep a vorbit desprea viitoarea adversară în momentul în care Cori Gauff era condusă cu 6-3 şi 5-3, astfel că românca a crezut că o va întâlni în optimi pe Polona Hercog. Nu a fost aşa, tânara americancă salvând două mingi de meci şi ducând meciul în decisiv, unde s-a impus, scrie Mediafax.

Simona Halep: „Să joci în turul al treilea la doar 15 ani este uriaş“

„Cu cea tânără (n. red. – Cori Gauff) nu am jucat niciodată şi nu am văzut niciun meci cu ea. Ştiu că învins-o pe Venus (n. red.- Williams), ceea ce este o mare realizare. Să joci în turul al treilea la doar 15 ani este uriaş, dar nu ştiu multe despre ea”, a declarat Halep.

Cori Gauff este o jucătoarea venită din calificări. După trei victorii obţinute în calificări, americanca a câştigat alte trei partide pe tabloul principal: 6-4, 6-4, contra lui Venus Williams (44 WTA), 6-3, 6-3, împotriva Magdalenei Rybarikova (139 WTA) şi 3-6, 7-6 (7), 7-5, în jocul cu Polona Hercog (60 WTA).

Simona Halep şi Cori Gauff se vor întâlni în faza optimilor de finală la Wimbledon 2019. Data şi ora partidei urmează să fie stabilite ulterior de către organizatori.

Despre Cori Gauff

Cori Gauff, cunoscută și sub numele de Coco Gauff s-a născut pe 13 martie 2004. Este o jucătoare americană de tenis. În 2017, la vârsta de 13 ani, a devenit cea mai tânără finalistă în evenimentul single al fetelor de la US Open. A câștigat Openul Junior Francez în 2018, fiind a doua cea mai tânără jucătoare care a reușit să facă acest lucru. Ea este, de asemenea, cea mai tânără jucătoare care s-a calificat pentru o remiză principală la un turneu de Grand Slam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS