Acasă Sport Fotba l / Pigliacelli și Cicâldău, incluși în echipa sezonului

Fotba l / Pigliacelli și Cicâldău, incluși în echipa sezonului

-

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat astăzi cel mai bun unsprezece al Ligii I, ediția 2018 – 2019. În echipa ideală se regăsesc și doi dintre fotbaliștii Universității Craiova, în speță Mirko Pigliacelli și Alexandru Cicâldău.

Iată cum arată echipa sezonului în viziunea LPF:

Portar:

Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova / 25 ani / 36 jocuri) – S-a impus în poarta oltenilor şi a devenit unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din lotul alb-albaştrilor. A fost singurul integralist, o premieră în actualul sistem competiţional, şi unicul care şi-a trecut în cont un gol şi o pasă decisivă, asta şi datorită unui joc de picior foarte bun.

Fundași:

Romario Benzar (FCSB / 27 ani / 30 jocuri) – A revenit la forma arătată în 2017, atunci când a fost căpitanul celor de la Viitorul. Urcările sale în atac au pus mari probleme adversarilor. A contribuit cu 5 pase decisive.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 34 ani / 31 jocuri) – A fost şi în acest sezon liderul defensivei clujenilor, cea mai bună din campionat. Experienţa sa a reprezentat un mare avantaj în lupta pentru titlu.

Mario Camora (CFR Cluj / 32 ani / 32 jocuri) – A condus excelent echipa din teren, mobilizând colegii în momentele dificile. A izbutit 6 pase decisive, dar şi un gol. Este fotbalistul activ din Liga 1 cu cele mai multe sezoane consecutive pe prima scenă, 8.

Mijlocași

Dennis Man (FCSB / 20 ani / 33 jocuri) – Sezonul 2018/2019 a fost cel în care a confirmat faptul că este unul dintre cei mai buni jucători din noul val. A înscris de 9 ori, a oferit 5 pase decisive (3 în play-off) şi a scos două penaltiuri.

Dan Nistor (Dinamo / 31 ani / 32 jocuri) – În ciuda unui parcurs al dinamoviştilor sub aşteptările fanilor, Dan Nistor a făcut un campionat foarte bun. A încheiat în fruntea clasamentului pasatorilor decisivi, 13 assist-uri, cele mai multe izbutite de un jucător pe durata unui campionat în ultimul deceniu.

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 21 ani / 35 jocuri) – A impresionat prin maturitatea arătată în joc. Un fotbalist exemplar, care a făcut excelent legătura între compartimente. 4 goluri, 4 pase decisive şi 3 panalty-uri obţinute în 35 de meciuri.

Florinel Coman (FCSB / 21 ani / 35 jocuri) – Cu 11 goluri înscrise, a fost cel mai bun marcator dintre jucătorii eligibili U 21. În plus, a mai reuşit 5 pase decisive şi a scos 4 lovituri de pedeapsă.

Ianis Hagi (Viitorul / 20 ani / 31 jocuri) – A făcut un sezon fantastic! Cu 10 goluri marcate, 6 pase decisive şi două penaltiuri obţinute şi-a condus echipa spre al 2-lea podium din istoria dobrogenilor.

Atacanți:

George Ţucudean (CFR Cluj / 28 ani / 27 jocuri) – Graţie celor 18 goluri marcate, a terminat pentru al 2-lea sezon consecutiv în fruntea clasamentului golgheterilor. A ajuns la 64 de reuşite în campionatul României, toate din acţiune.

Harlem Gnohere (FCSB / 31 ani / 29 jocuri) – A înscris de 15 ori şi a devenit cel mai bun marcator străin din istoria roş-albaştrilor (35 de goluri). Multe dintre reuşitele sale au schimbat cursul meciurilor.

Antrenorul sezonului:

Gheorghe Hagi (Viitorul / 54 ani) – A încheiat din nou în postura de antrenorul sezonului, asta după ce anul trecut a fost învins în acest top de fostul său coleg, Dan Petrescu. A fost de 9 ori desemnat tehnicianul etapei.

Notă: au fost luaţi în calcul doar jucătorii cu prezenţe în ambele faze ale competiţiei, sezonul regulat şi play-off/out.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Nativii Berbec au noroc în afaceri astăzi. Dacă aveți propria companie, s-ar putea să încheiați un contract important care vă poate...

Pedepse cu suspendare pentru fraudarea APIA Dolj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au început, ieri, judecarea apelului formulat de inculpaţii dintr-un dosar privind fraudarea fondurilor europene

UCB a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână

Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână, după ce o studentă care a revenit din...