10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGuşatu are aşteptări mari de la CSO Filiaşi

Guşatu are aşteptări mari de la CSO Filiaşi

Divizionara C CSO Filiaşi a încheiat turul campionatului din Liga a III-a, seria 3, pe locul zece, cu 20 de puncte contabilizate în 15 etape, şi se află în afara obiectivului momentan, însă o despart doar şapte puncte de primele cinci poziţii, acolo unde se vrea clasată la finele sezonului. Antrenorul doljenilor, Mugur Guşatu, a făcut bilanţul pentru GdS, explicând că aşteptările sale sunt mari pentru partea a doua, ţinând cont că de data asta îşi poate face pregătirea aşa cum doreşte, ştiut fiind faptul că nu a fost la cârma echipei de la început, Lupu şi colegii săi debutând în actuala ediţie sub comanda lui Silviu Lung.
GdS: Cum aţi caracteriza prima parte a sezonului?
Mugur Guşatu: Am venit în etapa a patra la CSO Filiaşi şi am obţinut câteva victorii consecutive, dar nu au fost nişte rezultate normale, având în vedere calitatea adversarilor. Ca drept dovadă, la momentul respectiv am şi declarat că după ce vom juca împotriva candidatelor la promovare putem trage o concluzie vizavi de realitatea prestaţiei echipei noastre. Au fost şi lucruri pozitive, şi negative. Am încercat să cunosc cât mai repede lotul de jucători, în mare parte mi-am dat seama cu ce fel de fotbalişti lucrez şi pot spune că sunt copii cu calităţi şi contează foarte mult pasiunea lor şi unde vor să ajungă din punct de vedere al carierei. Deci mingea este în terenul lor. Am venit la Filiaşi cu prietenul şi cu colegul meu, Cătălin Brânduşoiu, care este preparatorul echipei, şi vrem să-i ajutăm să meargă mai departe în cariera lor. Am făcut şi meciuri bune, dar şi rele, însă în cele importante, cu echipele fruntaşe, cred că ne-am ridicat la nivelul adversarilor şi chiar au fost cazuri în care am fost mai buni, ceea ce mă face să sper că echipa asta, cu o pregătire foarte bună în iarnă şi cu câţiva jucători buni aduşi, poate să facă o figură frumoasă.
GdS: Aţi cochetat cu locul doi, dar aţi încheiat pe locul zece. Ce s-a întâmplat?
M.G.: Cred că puteam obţine mai mult, dar au fost mulţi factori care au influenţat unele rezultate. Oricum, imaginea fotbalului din Liga a III-a, şi mă refer la seria 3, este puţin temporară, ca să-i spun aşa. Majoritatea echipelor au rezultate de moment, au fost oscilaţii foarte mari şi cred că şi în retur campionatul va continua tot în genul ăsta. De asta cred că o pregătire bună, o organizare bună şi o linişte din punct de vedere financiar ne-ar aduce rezultate foarte bune. Nu m-am gândit la un loc anume, am vrut să câştig toate meciurile şi să fiu pe locul întâi, întotdeauna, dar fiecare meci are istoria lui şi se pot întâmpla atâtea lucruri în timpul unui meci încât nu ai timp să te gândeşti la altceva.

„Campionatul acesta este mai slăbuţ faţă de cele anterioare“

GdS: Lotul a devenit subţire numeric şi valoric şi din cauza accidentărilor? Întreb asta pentru că i-aţi pierdut rapid pe cei doi jucători veniţi de la Pandurii, Constantin Cocină şi Rodemis Trifu.
M.G.: Cocină a venit cu probleme medicale din câte am înţeles, nu a putut să-şi revină şi din această cauză s-a şi reziliat contractul pe cale amiabilă. În privinţa lui Rodemis Trifu, el a suferit o operaţie la umăr, după ce s-a accidentat într-un meci, a reziliat şi el şi, din câte am înţeles, a şi renunţat la cariera de fotbalist. Nu am apucat să lucrez cu ei prea mult, dar erau doi fotbalişti de calitate, care veneau de la un nivel bun, dar asta e viaţa, mergem înainte. Aşteptăm alţi jucători să bată la uşa noastră, care vor să ajute echipa şi să se ajute totodată şi pe ei să crească.
GdS: Cum aţi caracteriza nivelul Ligii a III-a?
M.G.: Din punct de vedere calitativ, campionatul acesta este mai slăbuţ faţă de cele anterioare. Din punct de vedere al condiţiilor de joc, la fel. Nu putem să comparăm condiţiile ce le oferă echipele-satelit ale cluburilor de Liga I, cum ar fi Universitatea, Voluntari, Astra sau Hermannstadt cu celelalte. E diferenţă de organizare, dar nu pot să-şi pună amprenta foarte mult asupra unei evoluţii ale unei echipe?
GdS: Cum aţi caracteriza arbitrajul?
M.G.: Au fost momente în care am fost şi supăraţi, dar şi momente în care arbitrajul a fost foarte bun. Nu cred că arbitrajul este mare problemă a fotbalului românesc în momentul de faţă şi în niciun caz la nivelul Ligii a III-a, fiindcă atât timp cât joci fotbal, ai ocazii şi dai gol, nu te poate opri arbitrul să câştigi. S-a terminat cu ce era înainte, că eu am prins şi vremurile alea urâte. Ar trebui să promovăm mai mult fotbalul şi fotbaliştii, să avem grijă să avem condiţii bune şi ar trebui să promovăm cât mai mulţi tineri.

Vrea doi-trei jucători pentru un retur în forţă

GdS: S-a intrat de câteva zile bune în vacanţă, când are loc reunirea şi reluarea pregătirilor?
M.G.: Pe 15 ianuarie ne reunim şi ne aşteaptă o pregătire intensă. Am structurat un plan pe şapte săptămâni, care include şi un cantonament, încă nu ne-am decis unde, dar vom stabili în curând acest aspect împreună cu conducerea clubului.
GdS: Să ne aşteptăm la transferuri multe, mai ales că urmează să susţineţi returul pe stadionul din Filiaşi şi pretenţiile cresc?
M.G.: Cred că dacă se păstrează acelaşi lot de jucători şi cu două-trei implanturi putem să facem un colectiv bun, astfel încât să avem o prestaţie corespunzătoare şi să ne ridicăm la cerinţele publicului din Filiaşi, având în vedere că sunt mari speranţele să jucăm returul pe stadionul nostru, să terminăm cu exilul. Revenirea echipei în Filiaşi va avea un impact foarte mare şi cu siguranţă susţinerea va fi foarte mare. Oamenii din Filiaşi sunt buni cunoscători de fotbal şi cu siguranţă vor veni în număr mare la fiecare meci, deci trebuie să avem ce să le oferim şi noi. Jucând acolo vor veni şi oamenii de afaceri din zonă lângă echipă şi cu siguranţă condiţiile vor fi mult mai bune.
GdS: Puteţi să dați vreun nume?
M.G.: Nu! Până nu vom concretiza pozitiv transferurile nu vom vorbi nimic. Sunt discuţii cu mai mulţi jucători, unii din Craiova, alţii din afara Doljului. Nu se pune problema să renunţăm la vreun jucător, pentru că şi aşa stăm rău din punct de vedere numeric.
GdS: Cum vedeţi returul, cine va promova?
M.G.: Cu siguranţă şi celelalte echipe se vor întări, vor face transferuri, dar pe mine nu mă interesează ce fac adversarii noştri, ci doar ce se întâmplă în curtea noastră şi eu cred că totul depinde numai de organizare, voinţă, pasiune şi bucuria noastră de a practica fotbalul. În privinţa promovării, câştig de cauză va avea echipa care va avea un parcurs cât mai constant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS