13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrimiteţi „câinii“ în play-out! Update: Alb-albaştrii au făcut deplasarea cu trenul (galerie foto)

Trimiteţi „câinii“ în play-out! Update: Alb-albaştrii au făcut deplasarea cu trenul (galerie foto)

Universitatea Craiova întâlneşte sâmbătă, de la ora 20.00, în „Groapă“, pe Dinamo Bucureşti, într-un meci din cadrul etapei a 20-a din Liga I. Pe lângă binecunoscuta rivalitate dintre cele două grupări, tensiunea este amplificată şi de importanţa celor trei puncte puse în joc, deoarece pentru „câini“ ar fi cam ultima şansă de a prinde play-off-ul, în timp ce pentru „lei“ ar putea însemna reducerea „distanţei“ faţă de liderul CFR Cluj şi un salt peste FCSB în clasament, dacă jocul rezultatelor va fi pozitiv.

Mangia: Presiune va fi pe ambele echipe

Antrenorul Ştiinţei, Devis Mangia, ştie că misiunea în „Groapă“ va fi foarte dificilă, dar crede că elevii săi vor câştiga dacă vor avea o atitudine foarte bună în teren.

„Va fi un meci foarte important pentru acest moment al sezonului. Încercăm să-l recuperăm pe Koljic, mai sunt două zile şi o să vedem. Dacă va fi ok pentru Dinamo, atunci e foarte bine, dar dacă nu, este dificil să-l avem şi pentru jocul cu Gaz Metan Mediaş. Nu cred că este un meci de clasament, este particular atât pentru noi, cât şi pentru ei. Poate fi chiar cel mai important meci din sezon pentru ei şi ar trebui să gândim şi noi la fel. Cu o atitudine bună putem să câştigăm meciul. Presiune va fi pe ambele echipe. Ne dorim să strângem cât mai multe puncte în acest final de an, dar este destul de dificil, pentru că în această perioadă nu putem să facem antrenamente foarte bune din pricina condiţiilor meteo, din cauza stării terenurilor… În acest moment nu am văzut foarte mult spectacol în tot campionatul, nu numai la Craiova. Cred că am făcut un joc bun în prima repriză la Chiajna, în a doua am jucat foarte inteligent, cu Călăraşi am practicat un joc inteligent, iar cu Voluntari am început aşa şi aşa, după am revenit, dar eu cred că în acest moment sunt importante punctele“, a spus Mangia, recunoscând că se teme de un jucător din tabăra lui Dinamo: „Este un italian, Mattia Montini, care tot timpul când a jucat cu echipele mele a făcut meciuri foarte bune. Sper că nu va face la fel în acest duel. Din cauza lui şi a lui Pigliacelli am pierdut campionatul de tineret (Roma – Varese 3-2 – n.r.). Ei au fost colegi la Roma, se cunosc bine. La începutul sezonului trecut m-am gândit să-l aduc la Craiova pe Montini, dar pentru acea poziţie din teren mai erau zece opţiuni. Acum nu mă interesează, sunt mai importanţi jucătorii mei“.

Kelic: Nu contează cine e favorit pe hârtie

Din rândul jucătorilor, Renato Kelic a afirmat că întreg „vestiarul“ ştie cât de important ar fi un succes în fieful lui Dinamo şi i-a asigurat pe fani că el şi colegii săi vor da totul pe teren.

„E foarte important meciul acesta pentru noi. Dinamo este o echipă cu istorie şi trebuie să jucăm bine şi să obţinem cele trei puncte. Ambele echipe vor să câştige şi nu contează cine e favorit pe hârtie. Toţi jucătorii ştiu că acest meci e foarte important pentru suporterii noştri, că este o mare rivalitate între cele două cluburi şi vrem victoria. Nu mă gândesc dacă o să fiu titular sau nu. Toţi jucătorii se antrenează bine şi antrenorul decide cine intră. Avem un lot de 25 de jucători, există concurenţă pe posturi şi e bine pentru antrenor că are probleme în alcătuirea formaţiei de start“, a spus Kelic, care şi-a prelungit ieri şi contractul cu Universitatea Craiova.
„Suntem încântați să vă anunțăm faptul că fundașul central Renato Kelic și-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova până în vara anului 2021. Îi dorim lui Renato cât mai multe performanțe în tricoul alb-albastru!“, se precizează într-un comunicat la Ştiinţei.

Au plecat cu trenul

Alb-albaştrii au plecat vineri la prânz spre Bucureşti şi nu au făcut-o cu autocarul, aşa cum era normal, ci cu trenul. Decizia a fost luată după ce în ultimele zile traficul prin oraşul Balş a fost groaznic. Autocarul echipei a plecat mai devreme spre Bucureşti, gol, şi i-a aşteptat pe olteni la Gara de Nord.

Galerie foto (Marian Giurea):

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS