14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Ce meci urât! Burlacu a salvat un punct cu Sepsi (galerie foto)

Fotbal / Ce meci urât! Burlacu a salvat un punct cu Sepsi (galerie foto)

„U“ Craiova – Sepsi 1-1

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 15.000.

Au marcat: Burlacu ’83 / Karnitskiy ’36.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic, Briceag (’75, Burlacu) – Mateiu, Fedele (’46, Meza Colli) – Bărbuț, Cicâldău, Mitriță – Rocha (’46, Baicu). Antrenor: Devis Mangia.

Sepsi: Fejer – Moura, Rus, Jovanovic, Sato – Velev, Karnitsky – Drăghici (’87, Simonovski), Vașvari (’65, Nouvier), Fl. Ștefan (’77, Hamed) – Tandia. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonașe galbene: Bărbuț ’34, Martic ’47, ’90, Mitriță ’53, ’57, Donkor ’88 / Moura ’29, Sato ’86, Jovanovic ’90+1.

Cartonașe roșii: Mitriță ’57, Martic ’90.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Vladimir Urzică, Mircea Grigoroiu; Eduard Ioniță.

Observatori: Liviu Ciubotariu, Viorel Ilinca.

Deși s-au întâlnit două formații situate înaintea etapei a 15-a pe locurile trei, respectiv șapte, confruntarea de vineri seară, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, dintre Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe a lăsat de dorit. S-au contrat două echipe lipsite de inspirație, care au greșit foarte mult în ambele faze, cu jucători care mai de care mai preocupați să-și etaleze talentele actoricești, arbitrați de un „central“ într-o ureche, dar cu dorință mare de a scoate din buzunar cartonașele galbene și roșii din dotare. A rezultat un 1-1 nespectaculos, chinuitor în unele momente, cu reproșuri la adresa tuturor ce au coborât în iarbă.

Penaltiul a destabilizat echipa

Universitatea Craiova a început meciul decisă să-și adjudece punctele, numai că jucătorii lui Sepsi au anihilat cu succes orice atac în primele 25 de minute. La prima ocazie mai consistentă, Alex Mateiu a căzut după un duel cu Jovanovic, iar Radu Petrescu a indicat punctul cu var, spre indignarea oaspeților, care au contestat vehement decizia. După desele ratări ale lui Mitriță și Koljic, ultimul lipsind vineri din cauza problemelor medicale, lovitura de pedeapsă și-a asumat-o Fedele. Spre stupoarea tuturor, și elvețianul a șutat slab, telefonat și fără intensitate, permițându-i portarului să se remarce și să se opună deschiderii scorului (’27). A fost al zecelea penalti primit de Craiova și al patrulea ratat, toate costându-i pe olteni puncte importante.

Această lovitură de la 11 metri a jucat și un rol psihologic important, pentru că elevii lui Mangia au acuzat șocul, au devenit nervoși și au construit cu greu, asta și pentru că jocul pe benzi nu a mers mai deloc.

Universitatea a solicitat din nou un penalti în minutul 30, când un fundaș advers l-a lovit în picior pe Mitriță în momentul șutului, dar Radu Petrescu a lăsat jocul să curgă, decizia iritându-i și mai mult de „lei“.

A urmat un fault al lui Bărbuț sancționat cu galben, care a încins spiritele și pentru că nu era de ajuns, Florin Ștefan a scăpat pe partea sângă și i-a pasat lui Karnitskiy, iar acesta nu a greșit ținta de la câțiva metri (’36, 0-1).

Până la finalul primei reprize Craiova a fost preocupată să ajungă rapid în fața porții adverse și să restabilească egalitatea, dar fără sorți de izbândă. Partea secundă se anunța foarte „vie“, mai ales că în ultimul timp alb-albaștrii au etalat un joc mai consistent în ultimele meciuri începând cu minutul 46, dar reușitele au fost destul de puține.

Mitriță și Martic au cedat nervos

La reluare, Devis Mangia l-a schimbat pe Fedele cu Meza Colli, considerându-l mai inventiv și mai tehnic pe sud-american, și pe Rocha cu Baicu, deci a mutat ofensiv, fiind convins că trupa lui Eugen Neagoe va încerca să apere avantajul și să pornească pe contraatac. Planurie italianului au fost date peste cap chiar de căpitanul său, Alex Mitriță, care a căzut în careu într-un contact cu un adversar, iar Radu Petrescu nu a ezitat să-i acorde al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu, pentru simulare, deși pe reluările de la tv s-a văzut că jucătorul Științei a fost busculat (’57).

Neagoe a simțit că poate profita de omul în plus și a introdus al doilea atacant, pe Nouvier, scoțându-l pe mijlocașul Vașvari ce începuse să termine „benzina“, apoi a mai operat două modificări prin care a întărit mijlocul.

Gazdele s-au regrupat și au început să joace mai bine în zece oameni, decât o făcuseră în unsprezece, dar tot fără rezultat pe tabelă, astfel că că Mangia a forțat atacul și l-a introdus și pe Andrei Burlacu în locul lui Briceag.

Universitatea a avut șansa egalării în minutul 80, când Bărbuț s-a trezit cu o minge foarte bună în centrul careului mare, dar șutul său a lăsat de dorit. Până la urmă tribunele au „explodat“, asta grație lui Burlacu, care a șutat lângă bara din dreapta, după o pasă primită de la Bărbuț (’83, 1-1).

Finalul întâlnirii a fost foarte încins și asta pentru că gruparea din Bănie se străduia să întoarcă scorul în favoarea sa, în timp ce Sepsi a stat la pândă și a fost la un pas de golul doi prin Adrian Rus, dar șutul său a fost blocat excelent de Pigliacelli (’89). La doar un minut, Radu Petrescu a zburdat câțiva metri și i-a arătat al doilea cartonaș galben și lui Ivan Martic, după un fault comis la mijlocul terenului (’90).

Formația oaspete a mai scuturat plasa Craiovei în prelungiri, dar golul a fost anulat întrucât un adversar a comis un fault în atac, asupra lui Pigliacelli, faza fiind extrem de discutată  după ultimul fluier.

Universitatea Craiova a ratat șansa de a urca pe locul doi, iar în etapa viitoare va evolua pe terenul formației FC Botoșani.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS