20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuaţi cu victorie!

Continuaţi cu victorie!

Voleibaliştii de la SCM „U“ Craiova au avut un parcurs perfect până în etapa a treia din Divizia A1 şi, în mod firesc, ocupă prima poziţie din clasamentul Diviziei A1, o surpriză pentru antrenorul Dănuţ Pascu, însă acesta refuză să se gândească la un nou titlu, considerând că este prematur.

„Nu ştiam că suntem pe primul loc, nu am consultat clasamentul. Credeţi-mă că am fost surprins când mi-aţi spus acum că suntem lideri. Este mult prea devreme să visăm la lucruri măreţe. Nu mă sperie gândul, dar ca să discutăm despre titlu după trei etape este prematur. Suntem o echipă care la ora actuală, din punct de vedere estimativ, ca să vorbim de valoarea echipei şi de buget, ne regăsim pe locul patru-cinci. Orice poziţie ocupată mai sus în clasament nu poate decât să ne onoreze. Dacă anul trecut erau patru-cinci echipe mai bune, plus noi, care am terminat pe şase, restul erau mai slab cotate valoric. Anul acesta este un campionat foarte strâns şi prevăd multe surprize. Şi o să vă convingeţi de treaba asta, pentru că Dinamo, chiar dacă nu are un buget foarte mare, a fost inspirată la alegerea jucătorilor şi a format o echipă competitivă. Steaua are şi ea un lot combinat între jucători străini cu jucători români tineri, dornici de afirmare, care joacă foarte bine, cu mult entuziasm, în special acasă. Apoi Dejul este o formaţie imprevizibilă, periculoasă, şi întotdeauna a fost aşa, iar dacă prinde un joc bun, nu ai ce să-i faci. Obiectivul nostru este să facem un joc bun, să văd un echilibru între cele două linii, să văd o coeziune între jucători, o relaţie mai bună între ridicători şi trăgători şi o dorinţă de victorie mare“, a declarat Dănuţ Pascu, într-o conferinţă de presă.

„Vreau un joc bun, iar rezultatul vine de la sine“

Craiovenii întâlnesc sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă din Bănie, pe CS Unirea Dej, una dintre formaţiile bune ale campionatului, iar strategul de la SCM „U“ aşteaptă un joc bun din partea elevilor săi, explicând totodată motivele pentru care echipa a avut evoluţii oscilante în partidele trecute.

„Începem de astăzi (joi – n.r.) şedinţele video şi băieţii trebuie să înţeleagă că trebuie să controlăm jocul de la primul până la ultimul punct, şi să facem tot posibilul să câştigăm. Ne aşteaptă un joc dificil, în care trebuie să ne concentrăm la fiecare minge şi să fim eficienţi, acestea fiind lucrurile pe care eu le cer şi la antrenamente, şi la jocuri. Obiectivul nostru este să facem un joc bun, să văd un echilibru între cele două linii, să văd o coeziune între jucători, o relaţie mai bună între ridicători şi trăgători şi o dorinţă de victorie mare. Mai departe, rezultatul vine de la sine“, a spus Pascu.
„Să nu uităm că ne aflăm la început de campionat şi nici o echipă nu joacă la capacitate maximă, fiecare are problemele ei, cum am avut şi noi. Vă aduc aminte că Lică a avut o tendinită la meciul de cupă cu CSM Bucureşti, Majstorovic a venit direct de la Campionatul Mondial cu patru zile înainte de prima etapă, Filip Sestan a venit cu zece zile înainte de a începe campionatul, deci echipa încă nu este la capacitate maximă şi are potenţial să mai crească pe viitor, aşa cum pot creşte şi celelalte echipe“, a explicat antrenorul voleibaliştilor din Bănie.

Privind în perspectivă, Dănuţ Pascu s-a arătat îngrijorat de programul echipei, considerându-l foarte dificil: „După meciul cu Dej vine o serie cu partide extraordinar de grele. Ne deplasăm la Galaţi – care ştiţi că este o superechipă, apoi venim acasă cu CSM Bucureşti – o formaţie foarte bună, după mergem la Steaua – care joacă foarte bine acasă, şi primim vizita lui Dinamo, deci vor fi patru meciuri «de foc». După aceste meciuri, putem să discutăm mai mult de posibilităţile noastre ca pe viitor să ocupăm un loc mai bun. Deocamdată, suntem în grafic, am reuşit o victorie nesperată cu Zalăul, care a venit în urma unui angajament al băieţilor, o concentrare foarte mare şi o dorinţă uriaşă de victorie. Această stare de spirit vreau să o avem şi la următoarele meciuri“.

Jucătorii sunt dornici de rezultate mari

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au fost prezenţi şi jucătorii Răzvan Olteanu şi Aleksandar Milivojevic, ambii afişând un aer optimist.

„Nu ne aşteaptă un meci uşor cu cei de la Dej, formează o echipă foarte periculoasă şi trebuie să fim mult mai eficienţi, în special la finalurile de set. Îi cunoaştem pe adversari, au un ridicător nou şi, din câte am înţeles, şi-au schimbat şi stilul de joc, deci trebuie să fim atenţi. Bineînţeles că ne dă un imbold poziţia ocupată acum în clasament, ne bucurăm că suntem pe primul loc şi încercăm să fim cât mai bine clasaţi şi la sfârşitul sezonului. Nu pot să spun că nu ne aşteptam să fim primii după trei etape. Ca sportiv, îţi doreşti mereu să câştigi şi să demonstrezi că eşti mai bun decât adversarul tău. Toţi voiam să afişăm cea mai bună variantă a noastră, atât ca echipă, cât şi ca indivizi“, a spus Olteanu.

„Mă aştept să avem un meci dificil, pentru că Dejul este o echipă care vine să joace fără presiune contra noastră. Tot timpul este dificil un astfel de adversar, dar cred că suntem favoriţi, jucăm în faţa propriilor suporteri şi trebuie să dăm totul ca să câştigăm şi să ne adjudecăm cele trei puncte. Mă simt bine aici, la Craiova. Până acum, avem trei victorii şi dacă vom continua să jucăm bine cu echipele din prima jumătate a clasamentului, cred că vom fi foarte sus la finalul sezonului. Ne vom da toată silinţa să obţinem cele mai bune rezultate“, a punctat Milivojevic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS