11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHaltere / România va fi reprezentată de patru sportivi la CM din Turkmenistan

Haltere / România va fi reprezentată de patru sportivi la CM din Turkmenistan

România va fi reprezentată de patru sportivi, unu la masculin şi trei la feminin, la Campionatele Mondiale de haltere programate în perioada 1-10 noiembrie în incinta Complexului Olimpic de la Aşgabat din Republica Turkmenistan, informează Agerpres. La CM 2018, competiţie de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cei patru sportivi români vor evolua la următoarele categorii: 96 kg – Nicolae Onica, 49 kg – Elena Ramona Andrieş, 55 kg – Cristina Iovu şi 64 kg – Loredana Elena Toma.
Elena Ramona Andrieş (49 kg) va intra prima în concurs la 3 noiembrie, de la ora 11,25 (ora României), urmată în aceeaşi zi de Cristina Iovu (55 kg), de la ora 16,55. Pe 5 noiembrie, de la ora 16,55, este programată proba feminină la 64 de kilograme în cadrul căreia va concura Loredana Elena Toma, campioana mondială en titre la 63 de kilograme. Ultimul sportiv care va intra în concurs este Nicolae Onica, acesta urmând să participe la proba masculină de 96 de kilograme programată la 7 noiembrie, de la ora 14,25.
La Campionatele Mondiale de la Aşgabat participă 604 sportivi din 88 de ţări. La ediţia 2017 a CM desfăşurată la Anaheim (SUA), România a participat cu şase sportivi, cucerind trei medalii de aur, prin Loredana Toma (cat. 63 kg), şi una de bronz, prin Dumitru Captari (cat. 77 kg), la stilul smuls.
Conform paginii oficiale a Federaţiei Române de Haltere, înaintea competiţiei de la Aşgabat, România participă alături de alte 81 de ţări la Congresul Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF). Cele mai importante puncte din agenda şedinţei sunt legate de noul sistem de calificare şi noile categorii de greutate, care intra în vigoare din 1 noiembrie, dezvoltarea sportului haltere, măsuri tehnice şi inovative pentru creşterea vizibilităţii globale a halterelor şi lupta împotriva dopajului.
FRH este reprezentată la congres de preşedintele Nicu Vlad, care este şi vicepreşedinte al IWF, de secretarul general Alexandru Pădure şi de arbitrul internaţional IWF şi membru în Biroul Federal al federaţiei, Costel Dimofte. La congres participă şi şeicul Ahmed Al-Fahad Al-Ahmed Al-Sabah, preşedintele Asociaţiei Comitetelor Olimpice Naţionale şi membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS