12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii au dat cu Astra de pământ! „U“ Craiova, pe locul trei

Fotbal / Alb-albaștrii au dat cu Astra de pământ! „U“ Craiova, pe locul trei

Universitatea Craiova a reușit să bifeze a doua victorie consecutivă și a urcat pe locul trei în clasamentul Ligii I, după ce s-a impus categoric, scor 3-0, în deplasare, în fața formației Astra Giurgiu.

Meciul a început cu un fault grosolan comis de Alibec asupra lui Kelic chiar în primul minut, mai exact a fost o talpă pe față, jucătorul din Bănie fiind înlocuit câteva minute mai târziu, în timp ce șeptarul gazdelor s-a ales doar cu un galben.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Mitriță, care a primit o centrare de la Mihăilă, a preluat în centrul careului și a șutat cu efect la colțul lung, mingea a lovit bara din dreapta și a intrat în plasă (’38, 0-1). „Piticul atomic“ a ajuns la al nouălea gol din acest sezon.

Știința și-a majorat avantajul prin Alex Cicâldău, care a pus latul de la zece metri la o pasă venită din stânga, de la Mitriță (’62, 0-2). La rândul său, Cicâldău a semnat primul gol în tricoul Științei.

Oltenii au continuat să marcheze prin Elvir Koljic, care a reluat din vole, cu dreptul, de la opt metri, o centrare perfectă a lui Cristi Bărbuț, pe un contraatac inițiat de Donkor (’72, 0-3). Koljic este la al șaptea gol în șapte meciuri și este o certitudine că transferul său este unul reușit.

Astra: D. Lazar – Erico, Bejan (’46, Roșu), Cestor – Butean, Biceanu, Koukou (’46, Gheorghe), Radunovic – Begue, Alibec, Llullaku. Antrenor: Gigi Mulțescu.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic (’34, Ferreira), Bancu – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț (’78, Meza Colli), Mitriță, Mihăilă (’61, Fedele) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonaș galben:  Alibec ’1.

Au arbitrat: Alexandru Tudor – Alexandru Cerei, Bogdan Gheorghe; Robert Dumitru.

Observatori: Marian Dorobanțu, Romulus Chihaia.

Statistica jocului: posesie 50%-50%, ocazii de gol: 8-15, șuturi pe poartă: 3-9, șuturi pe lângă poartă: 5-6, lovituri libere: 13-19, cornere: 6-3, ofsideuri: 3-1, aruncări de la margine: 16-20, intervenții portar: 6-3, faulturi: 8-12, cartonașe galbene: 1-0.

Pentru Universitatea Craiova vine meciul din optimile Cupei României, de la Turnu Măgurele, confruntarea cu Turris fiind programată marți, 30 octombrie, de la ora 19.00.

 

Mulțescu: Am făcut multe greșeli

 

Antrenorul Astrei, Gigi Mulțescu, nu s-a împăcat cu înfrângerea suferită în fața Craiovei, deși a admis că Universitatea a fost superioară.

„E o perioadă grea, cu jocuri grele, cu adversari puternici, din primele locuri și ne e greu, pentru că suntem descoperiți în zona centrală, deoarece sunt jucători accidentați sau suspendați și a trebuit să fac improvizații. De acolo intră și Mitriță și celelalte vârfuri, de acolo trag la poartă cei trei jucători de mare valoare, Fedele, Mateiu și Cicâldău… În prima repriză a fost un joc echilibrat, cu un plus pentru noi, că am avut mai multe faze de poartă și poate și un panalti, dar mă rog. Se putea da și roșu la intrarea lui Alibec asupra lui Kelic. Am făcut multe greșeli. În repriza a doua a trebuit să schimbăm cei doi jucători care nu construiau, dar ne-am descoperit, le-am oferit spații și au mers pe contraatac, pentru că inexactitățile noastre de transmitere, din preluare, au fost taxate de jucătorii cu viteză“, a spus Gigi Mulțescu, la Digi Sport.

 

Mangia, mulțumit

 

La rândul său, Devis Mangia, strategul Universității Craiova, a afirmat că i-a plăcut repriza a doua și a recunoscut că are un lot pe gustul său, dar s-a ferit să vorbească despre titlul de campioană.

„Prima repriză a fost așa și așa, dar repriza a doua a fost foarte bună. Cu patru fundași am pierdut când am jucat la Mediaș și am câștigat cu trei cu Viitorul, dar nu numărul fundașilor contează, ci atitudinea. Dacă avem o astfel de atitudine, atunci sigur va fi bine. E important că în atac avem jucători buni, Bărbuț, Mihăilă, Mitriță, Koljic, dar pentru mine sunt buni și Meza Colli, Rocha, Baicu, Burlacu, Markovic. Pentru mine, Cicâldău a jucat ok în prima repriză, nu foarte bine, dar repriza a doua a fost foarte bună. Este un jucător important pentru mine și pentru fotbalul românesc, nu doar pentru Craiova. Avem jucători buni, toată echipa este ok pe toate posturile. Pentru suporteri este normal să se gândească la tiltu, dar pentru mine important este meciul următor și trebuie să fim calmi ca să continuăm așa. Acum devine foarte important pentru noi meciul de marți, de la Turnu Măgurele și normal că vom schimba ceva, dar va fi în teren o echipă bună, pentru că avem jucători valoroși. Apoi ne vom deplasa la Iași și trebuie să menajăm puțin lotul“, a spus Mangia.

 

Mitriță: Nu mă mai gândesc la titlul de golgheter

 

Ajuns la borna nouă, Alex Mitriță se bucur de ultima sa reușită, dar nu vrea să se gândească la titlul de golgheter , ci să rămână concentrat pe ce are de făcut în teren.

„Suntem foarte fericiți că am câștigat. Trebuia să legăm a doua victorie după meciul cu FCSB. Am spus că dacă nu câștigăm în seara asta, degeaba am făcut-o cu FCSB. Știm cu toții cui îi dedicăm această victorie: marelui Ilie Balaci. Am fost foarte afectați în această săptămână, dar acest necaz ne-a dat și foarte multă putere, încredere, s-a văzut o foarte mare schimbare în echipa noastră, am fost mult mai uniți față de alte dăți. A fost o săptămână foarte grea pentru mine, dar s-a văzut și pe teren că am o altă atitudine, am alergat mult și tot ce fac pe teren vreau să fac pentru Ilie Balaci. Mă simt mai încrezător cu acest gol. Vă dați seama, pentru un mijlocaș lateral să ai nouă goluri nu este ușor. Nu vreau să mă mai gândesc la titlul de golgheter, pentru că am spus-o acum câteva luni și apoi nu am mai marcat. Acum vreau să-mi văd de treabă, să mă pregătesc cât mai bine și o să vină și golurile cu o atituine foarte bună. Cu Băluță când am fost în atac mă simțeam foarte bine, era un jucător pentru spații, pentru viteză, iar acum îl avem pe Koljic, un jucător masiv, protejază foate bine, iese bine la combinații și aveam nevoie de un atacant ca el. Mă bucur pentru el că marchează, pentru că nu-i ușor să vii la Craiova în timpul campionatului și să marchezi de atâtea ori, iar asta spune multe despre valoarea jucătorului“, a declarat căpitanul Științei, Alex Mitriță.

 

Mateiu: Nu mă așteptam să fie atât de ușor

 

Mijlocașul Alex Mateiu consideră că Universitatea a obținut cu ușurință victoria la Giurgiu, dar se teme de meciul cu de Turnu Măgurele.

„Chiar nu mă așteptam să fie atât de ușor, cred că ei au prins o zi mai slabă. Ne bucurăm că am câștigat cele trei puncte și că am urcat în clasament, iar acum trebuie să ne gândim la Cupă. De fiecare dată când am jucat cu o echipă de ligă inferioară ne-a creat probleme mari și mi-e frică să nu ajungem în prelungiri. Va fi o partidă foarte grea. Țin minte că am jucat cum doi ani cu Bacăul și ne-a eliminat. Echipele astea sunt periculoase și dacă nu tratăm serios meciul putem să ajungem în prelungiri și chiar să pierdem dacă suntem fraieri. Dar cu siguranță nu o să fim și vom câștiga“, a spus Mateiu.
„Acum intră și Meza, un jucător formidabil, își va reveni și Nuno Rocha și cu siguranță vom fi mai puternici. Nu ne-am gândit la titlu, trebuie să intrăm prima dată în play-off, iar de la anul ne gândim și la campionat“, a completat Mateiu.

 

Craioveanu: Avem cea mai bună echipă din România!

 

Directorul de imagine al Universității Craiova, Gică Craioveanu, a afirmat că nu s-a vindecat absolut deloc „rana“ pricinuită de decesul lui Ilie Balaci și că echipa este încă afectată, dar este convins că trupa lui Mangia poate ieși campioană.

„E foarte bine dacă lumea nu ne bagă în calcule pentru tilu, dar eu am spus că suntem favoriți, pentru că avem cel mai bun lot din România și poate trei din primii cinci din campionatul intern. Sper ca Mitriță să ne întreacă pe toți, deși să-l depășești pe Balaci e foarte greu. A fost cel mai bun jucător din istoria României, a fost cel mai complet fotbalist și e dificil. Numai că piticul ăsta atomic are talent, iar când vrea să joace e diferit. Sunt puțini jucători în România ca el. Nu a fost ușor să pregătească meciul cu Astra, pentru că a murit legenda noastră, cel mai bun jucător, idolul meu, omul care m-a îndrumat în viață în fotbal, omul din cauza căruia am luat tricoul cu numărul opt. A fost o săptămână dificilă pentru toți. Ne-am revenit cât de cât, dar uite că băieții au câștigat și au oferit o imagine frumoasă, mai ales în repriza a doua. Nu numai azi, jucătorii aceștia vor juca mereu pentru memoria lui Balaci. E dificil să spun ce simțim toți. Mă uitam în copilărie la televizorul alb-negru sau pe Central cu 40-50000 de spectatori și nu e ușor să trecem peste momentul ăsta. Mai plâng din când în când, așa cum am plâns și după mama, care a murit acum zece ani, deci e greu. Ar fi superb  să-l omagiem pe Balaci cu un titlu. I-am spus și lui Mister acum două zile că suntem favoriți la titlu și mi-a zis că sunt nebun. Repet: eu consider că avem cea mai bună echipă din România“, a punctat Gică Craioveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS