22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNicolae Negrilă: Nu pierdem la Giurgiu!

Nicolae Negrilă: Nu pierdem la Giurgiu!

Fostul mare fotbalist al Ştiinţei, Nicolae Negrilă (foto), a prefaţat pentru GdS partida pe care Universitatea Craiova o va susţine vineri, de la ora 21.00, în deplasare, în compania Astrei Giurgiu, din etapa a 13-a a Ligii I. „Negoro“ recunoaşte că nu a trecut peste necazul pricinuit de decesul lui Ilie Balaci, dar speră ca jucătorii lui Devis Mangia să o fi făcut-o într-o măsură mai mare şi să obţină un rezultat bun, chiar dacă va fi dificil cu trupa lui Gigi Mulţescu.

„Sunt încă foarte afectat şi supărat cu decesul lui Ilie, nu am prea dormit, dar încerc să-mi distrag atenţia cu diverse activităţi. E un meci foarte greu cu Astra. Văd că Mangia e atent şi a văzut ce poate Astra. E altă echipă acum faţă de cea de anul trecut, dar la fel de bună. Dacă băieţii noştri se concentrează şi evoluează cu ambiţie eu zic că nu pierdem la Giurgiu. Gigi Mulţescu îi cunoaşte, ce-i drept, pe mulţi dintre jucătorii noştri, pentru că i-a antrenat şi le ştie atuurile, dar şi slăbiciunile, dar şi noi îi ştim filosofia de joc. În plus, colaboratorii lui Mangia în mod sigur au pregătit materialele video cu jocurile Astrei, deci nu ar trebui să ne facem probleme. Este adevărat că Astra nu este întâmplător pe locul trei, dar şi noi avem o echipă foarte bună acum, s-au mai «sudat» relaţiile de joc şi eu sunt optimist. Nu pot să dau un pronostic, dar nu pierdem“, a declarat fostul fundaş al Craiovei Maxima.

„Cicâldău e un mijlocaş foarte important“

Nicolae Negrilă se bucură că Alexandru Cicâldău şi-a ispăşit suspendarea şi că poate reintra în formula de start a lui Devis Mangia, considerându-l un jucător foarte util pentru Universitatea Craiova.

„Mă bucur că revine Cicâldău, care a început să joace foarte bine, s-a acomodat la echipă acum. A început să dribleze cu folos, să iniţieze acţiuni, are precizie în pase, ăsta este mijlocaşul care trebuie la o echipă. Îmi place foarte mult de el, de Mateiu, sunt mai mulţi care mi-au demonstrat că ştiu fotbal şi luptă bine pe teren. Cicâldău e un mijlocaş foarte important pentru echipa noastră şi în scurt timp o să ajungă la naţionala mare a României, pentru că la cea de tineret s-a impus deja şi îl văd ca fiind un viitor lider. Sper ca băieţii noştri să treacă mai repede peste moartea lui Ilie Balaci, care a lovit din plin tot oraşul ăsta şi întreg fotbalul românesc. Ei sunt mai tineri şi trebuie să dea curs vieţii cât mai rapid. Am aşteptări mari de la ei, pentru că au demonstrat şi cu FCSB că au tărie de caracter. Cu ce m-au supărat în acel meci a fost că au ratat acel penalti. Nu au voie să rateze aşa ceva, trebuie să fie mai responsabili. Dacă nu te simţi în stare să execuţi penaltiul în acel moment, lasă pe altul. Aşa am bătut şi eu la meciul cu Dinamo Moscova, când au fugit toţi, dar măcar eu am dat în bară, nu mi-a apărat-o portarul, cum s-a întâmplat la Koljic. Îi vreau mai responsabili şi mai eficienţi şi o să fie bine“, a declarat „Negoro“.

Confruntarea de pe stadionul „Marin Anastasovici“ din Giurgiu va fi arbitrată de Alexandru Tudor (Bucureşti), ajutat de asistenţii Alexandru Cerei (Cluj) şi Bogdan Gheorghe (Bucureşti) şi de rezerva Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe). Observatori de joc au fost desemnaţi Marian Dorobanţu (Buzău), respectiv Romulus Chihaia (București).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS