12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVă vrem lei, nu mielușei!

Vă vrem lei, nu mielușei!

Alex Băluță (la minge) și colegii săi sunt pregătiți să învingă FCSB, pentru prima dată pe noul „Ion Oblemenco”, foto, Alexandru Vîrtosu

Universitatea Craiova se află în fața unui meci foarte important, atât pentru configurația clasamentului Ligii I, cât și din punct de vedere sentimental. Trupa lui Devis Mangia întâlnește astăzi, de la 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FCSB, una dintre marile rivale din campionat, echipă ce s-a identificat până nu demult cu Steaua și trecutul acesteia. Alb-albaștrii nu au decât varianta victoriei și au mai multe motive ca să-și dea „viața“ pe teren. În primul rând, trebuie să-și apere onoarea și să nu dea prilejul „gurilor rele“ să spună că s-au dat la o parte pentru ca gruparea lui Gigi Becali să-și continue drumul spre titlul de campioană. Apoi, pentru că aceste trei puncte ar readuce formația Băniei pe locul trei și astfel ar fi în grafic în privința obiectivului, și, nu în ultimul rând, pentru publicul spectator. Suporterii olteni și-au făcut datoria și de această dată și au epuizat biletele din timp. Abia așteaptă să strige cu toată puterea numele Științei! Pentru ei, un alt rezultat în afara unei victorii, fie ea și la limită, ar fi o mare dezamăgire, accentuată și de faptul că nu s-a mai obținut un succes în fața roș-albaștrilor din 1 septembrie 2002, când defuncta FCU se impunea cu 3-1, grație reușitelor lui Verdeș (dublă) și Sava.

Mangia: Trebuie să jucăm cu mare dorinţă, cu sufletul

Antrenorul formației din Bănie, Devis Mangia, știe cât de important este acest meci pentru tot ce înseamnă Universitatea și știe cum se poate îndeplini obiectivul din această etapă a 9-a a play-off-ului.
„Este un meci foarte greu, pentru că FCSB are cel mai bun lot din România. Noi avem nevoie de puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Cât despre titlu, îl va cuceri echipa care va merita. Eu nu vorbesc despre jucătorii altor echipe şi sper ca şi alţii să facă acelaşi lucru. Nu mă voi gândi să mai menajez jucători, ca la Giurgiu, voi trimite echipa care voi considera că este cea mai bună la acel moment. Soluţia este să mişcăm mingea mai repede şi cu calitate şi să alergăm mai mult fără minge, pentru că uneori am uitat să facem acest lucru. Dacă vom face asta, e greu să pierdem, și nu numai cu FCSB, ci cu oricine. Trebuie să jucăm cu mare dorinţă, cu sufletul, să demonstrăm că suntem o echipă cu adevărat bună. Nu-mi convine că nu se joacă toate trei meciurile la aceeaşi oră, situaţia poate fi diferită după ce se dispută primele două jocuri din play-off ale etapei. Pe de altă parte, obiectivul nostru rămâne acelaşi, fiindcă este un meci special pentru noi“, a declarat antrenorul italian, care nu va putea conta pe Gardoş şi Bic, nerefăcuți după accidentările suferite.
Strategul Științei a explicat și nervozitatea pe care au arătat-o unii dintre jucătorii Universității în meciurile trecute, cum a fost ieșirea lui Alex Băluță la adresa portarului Mitrovic în meciul de la Botoșani: „Este normal să fim mai nervoşi în această perioadă, fiindcă suntem pe final de sezon şi suntem aproape de a atinge anumite obiective. Și eu sunt ceva mai stresat, nu numai jucătorii. Pe de altă parte, nu putem da vina pe portar, dacă luăm gol, sau pe atacanţi, dacă nu dăm gol. Totul se face în echipă“.

Bancu: Sper să batem FCSB acum, când are mai mare nevoie de puncte

Nicușor Bancu, „vocea vestiarului“ la conferința de presă premergătoare partidei cu echipa lui Dică, a subliniat că Unversitatea trebuie să câștige acest prim duel cu FCSB de pe noul „Ion Oblemenco“ și să pună capăt complexului pe care Craiova îl are în faţa rivalei.
„Ne aşteaptă un meci foarte greu, FCSB nu vrea să se încurce încă o dată, dar şi noi sperăm să spargem gheaţa şi să-i batem. Şi noi, şi ei, avem nevoie de victorie, dar jucăm acasă, suntem neînvinşi pe acest stadion şi suntem obligaţi să câştigăm. Finala Cupei este pe planul secund acum, principalul obiectiv este să nu pierdem locul trei. Tot anul am fost pe această poziţie şi nu vrem să dăm cu piciorul la munca de un an. Suntem la mâna noastră, ne concentrăm să câştigăm cât mai multe puncte în ultimele două meciuri pentru a nu pierde podiumul. În meciul acesta noi avem suporterii alături şi trebuie să câştigăm. Vorbim între noi, jucătorii, şi ne întrebăm de ce nu putem să câştigăm cu FCSB, poate că este vorba de un complex, dar sper să o facem acum, când au mai mare nevoie de puncte“, a declarat Nicușor Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS