10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Daruri alb-albastre pentru viitorul Craiovei (galerie foto)

Fotbal / Daruri alb-albastre pentru viitorul Craiovei (galerie foto)

Moș Crăciun a fost darnic, a fost bun, nu și-a schimbat deloc obiceiul și a început din nou să-i viziteze pe cei mici și să-i facă fericiți. Aproape ca în fiecare an, el și-a început activitatea cu juniorii Universității Craiova, ieri seară dându-și întâlnire cu viitorii fotbaliști unde altundeva decât pe noua arenă a Băniei. Moșul a fost inventiv de data asta și s-a prezentat la datorie cu ajutorul unui balon.

S-a prezentat, firește, în alb-albastru. Le-a trasat spiridușilor săi sarcina să-i acompanieze sosirea cu trompetele, pentru ca apoi să-i revină sarcina de a împărți cei peste 400 de săculeți cu dulciuri, beneficiind de ajutorul componenților Craiovei Maxima, dar și al lui Devis Mangia și elevilor acestuia.

Înainte de toate, oficialii Științei și-au încântat numeroasa asistență de la tribuna întâi cu formația „Glasuri Cristaline“ și cu colinde cântate de un grup de studenți la teologie. Nu trebuie uitat nici magicianul Adrian, care i-a cucerit pe cei mici, și nu numai, cu o mulțime de trucuri și cu modul în care a interacționat cu aceștia.

 

Mangia și elevii săi, încântați de eveniment

 

La final, o parte dintre „spectatorii“ de vază ai frumosului eveniment, în speță antrenorul Devis Mangia, milocașul Hristo Zlatinski și atacantul Gustavo s-au arătat impresionați de cele văzute și de primirea de care au avut parte din partea juniorilor și a părinților.


„A fost foarte frumos evenimentul, mi-a adus aminte de perioada când antrenam copii. Lucrul acesta se întâmplă și în Italia, dar ce se întâmplă la Craiova îmi place mult. Este foarte devreme ca eu să-i scriu Moșului ce jucători vreau. Voi scrie pe 24 decembrie. Ca idee, Moș Crăciun nu trebuie să se gândească la jucători, ci la lucruri mai importante. Profit de această ocazie pentru a ura ’Crăciun fericit’ tuturor. Mai avem un meci important și trebuie să fim concentrați. Nu mi-e teamă de Dan Petrescu. Îmi respect colegii și echipele din campionat, dar teama nu cred că este un sentiment pe care să-l încercăm“, a declarat Devis Mangia.
„Am văzut mulți copii aici și a fost o bucurie foarte mare și pentru noi, jucătorii primei echipe, să fim părtași la un asemenea eveniment. Nu știu cu ce mai vine Moșul în Brazilia, că aici a venit cu balonul. La noi e mai cald și cred că e mai liniștit Moșul. Abia aștept să-mi revăd familia și prietenii, dar acum sunt concentrat pentru meciul cu CFR Cluj. Când am fost mic i-am scris lui Moș Crăciun și i-am cerut să mă ajute să fiu un fotbalist mare, să fiu foarte bun“, a explicat Gustavo.
„A fost frumos. Am doi copii acasă și sunt foarte fericit când sunt între copii. Și noi, cei mari, ne-am simțit copii în această seară. Înainte să împlinesc 15 ani i-am scris și eu Moșului. Îi ceream ghete de fotbal, minge, echipament.

 

Mateiu, îndulcit de colegi

 

De o surpriză plăcută s-a bucurat și Alexandru Mateiu. Pentru că el a împlinit 28 de ani în ziua meciului cu Gaz Metan Mediaș și nu s-a putut organiza nimic, colegii din club i-au adus ieri seară tortul chiar pe scenă. Echipierii și cei din tribune i-au cântat la mulți ani, apoi Mitrovic a dat startul mozolirii lui Mateiu cu frișcă.

Pentru o amplă galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS