16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii nu au găsit golul la Mediaş

Alb-albaştrii nu au găsit golul la Mediaş

Mitriţă (la minge) şi ceilalţi craioveni au ratat mult şi s-au ales doar cu un punct în disputa de la Mediaş

Universitatea Craiova s-a întrecut în ratări şi a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputată ieri, în Ardeal, în faţa echipei Gaz Metan Mediaş, contând pentru etapa a 21-a din Liga I.
Cele două formaţii s-au tatonat în primele 20 de minute, iar ocaziile de poartă au apărut destul de târziu. Alb-albaştrii au fost periculoşi prin Dimitrov (‘25), Gustavo (‘32), Briceag (‘36) şi Bancu (‘40), în timp ce gazdele au avut o singură ocazie de poartă, mai exact o lovitură de cap a lui Golubovic, reţinută fără probleme de Calancea (‘29).
La reluare s-a jucat mult mai energic şi pe poartă, ambele formaţii dovedindu-se neinspirate la finalizare. Ardelenii au fost la un pas de deschiderea scorului prin Sîrghi, dar Calancea a reţinut excelent lovitura acestuia de cap (‘58). O mare ocazie a Craiovei a fost irosită de Zlatinski, care nu a reuşit să reia din interiorul careului mic, după o fază creată de Gustavo (‘59). Şi Băluţă şi-a trecut numele pe lista celor care au ratat, cu un şut pe lângă de la 12 metri (‘76). Mai mult, Universitatea nu a reuşit să marcheze nici de la punctul cu var. În minutul 90+1, Bărbuţ a fost „agăţat“ în marginea careului de Buşu şi „centralul“ Rădulescu a fluierat, însă şutul lui Mitriţă de la unsprezece metri a fost intuit de Pleşca (‘90+2).
Gaz Metan Mediaș: Greab (‘69, Pleşca) – Popovici, M. Constantin, L. Cristea, Bușu – Neagu, Sîrghi (‘87, Danci), Bic – Chamed, Olaru (‘54, Tîrcoveanu), Golubovic. Antrenor: Cristi Pustai.
Universitatea Craiova: Calancea – Screciu, Kelic (‘55, Popov), Briceag (‘85, Bărbuţ) – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (‘74, M. Roman), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Constantin ‘63, Buşu ‘90+2, Chamed ‘90+6, Danci ‘90+9.
Au arbitrat: George Rădulescu – Adrian Ghinguleac, Mircea Orbuleț; Lucian Rusandu.
În urma acestui joc, Universitatea Craiova a irosit şansa de a urca pe locul doi, iar în partida următoare va întâlni pe CFR Cluj, duelul fiind programat sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

„Am pierdut două puncte“

Mijlocașul Universității Craiova, Cristi Bărbuț, a declarat că echipa sa merita să câștige și că nu trebuie învinovățit Mitriță sau altcineva pentru ratarea victoriei.
„Am pierdut două puncte. Nu trebuie să găsim vinovați pentru rezultat, pe Mitriță, care a ratat penaltiul, sau alt coleg. Toată echipa a pierdut cele două puncte. La faza penaltiului am primit o minge foarte bună și am profitat de calitățile mele. Îmi pare rău că nu s-a înscris din el, dar asta este și trebuie să trecem peste. Cei de la Gaz s-au apărat foarte bine, au avut și ei câteva ocazii, am avut și noi, însă meciul s-a încheiat fără gol. Trebuia să câștigăm, nu am făcut-o, iar acum trebuie să ne mobilizăm pentru următorul meci“, a declarat Cristi Bărbuț.
La rândul său, antrenorul alb-albaștrilor, Devis Mangia, a recunoscut că nu l-a mulțumit jocul elevilor săi.
„În prima repriză am jucat sub ritmul nostru obișnuit și am făcut și greșeli din punct de vedere tehnic. În partea a doua ne-am creat multe ocazii, dar nu am reușit să înscriem și să învingem. Întotdeauna voi vorbi despre prestația echipei, nu voi face un comentariu legat de jucători. Ceea ce am văzut a fost că au fost situații puține în care Băluță, Mitriță și Gustavo au avut ocazia să finalizeze. Nu am câștigat în ultimele deplasări și sunt momente care se pot întâmpla pe parcursul unui sezon. Înainte reușeam să învingem în deplasare și nu o făceam acasă. Acum s-a schimbat și e clar că trebuie să muncim mai bine. Nu este obligatoriu să câștigăm cu CFR Cluj. CFR este prima în clasament, iar noi ne gândim să facem un meci foarte bun“, a declarat Devis Mangia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS