17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMitică Marcu: Vom câștiga la Mediaș!

Mitică Marcu: Vom câștiga la Mediaș!

Fostul mare fotbalist al Băniei, Dumitru Marcu, așteaptă nerăbdător întâlnirea dintre Gaz Metan Mediaș și Universitatea Craiova, programată duminică, de la ora 17.00, în Ardeal, fiind convins că punctele vor ajunge în contul grupării oltene. „Motoreta“ și-a motivat afirmația prin diferența de valoare dintre cele două loturi, reflectată perfect, în opinia sa, de clasamentul Ligii I.
„Sunt convins că vom câștiga la Mediaș! Suntem aproape de primul loc și trebuie să câștigăm, să continuăm ascensiunea. E diferență mare de valoare între Universitatea și Gaz Metan, o indică și clasamentul. Am văzut-o pe Craiova în multe meciuri, chiar și în Cupă, cu Afumați, am fost la Ploiești, și spun că are o echipă destul de bună pentru campionatul nostru. Mi-a plăcut ultimul meci, cu Viitorul, a fost deschis, s-a jucat bine pe atac. Îmi place de Mangia ca antrenor. Deși este italian, văd că joacă un 3-4-3 destul de elastic și promite mult. De fapt, și în Italia s-au mai schimbat lucrurile, se marchează mai mult față de anii trecuți. Am urmărit-o și pe Mediaș contra Timișoarei, dar a avut un joc anost, nu a arătat cine știe ce. Oricum, ca idee, nu trebuie să abordăm partida cu superficialitate, ci să demonstrăm în teren că suntem o forță. Ar fi păcat să nu obținem cele trei puncte cu Mediaș, mai ales că apoi vine derbiul cu CFR Cluj. S-ar umple stadionul dacă o să câștigăm și cu Mediaș. La Mediaș se joacă un fotbal bun, terenul este ok, deci nu ar trebui să apară probleme“, a declarat Marcu, pentru GdS.

Mai vrea să fie aduși jucători de valoare

Dumitru Marcu este de părere că Ivan Martic este o pierdere pentru acest meci, fiind suspendat, dar nu-și face probleme, pentru că înlocuitorul său va da totul pe teren. „Motoreta“ a dezvăluit care sunt favoriții săi din actuala echipă și s-a arătat dezamăgit de apărare.
„Am înțeles că lipsește Martic la jocul acesta, de la Mediaș, dar de multe ori se întâmplă ca jucătorul care vine de pe bancă să aibă un randament mai bun decât al titularului, pentru că el vrea să-și câștige locul în formula de bază. Din echipă îmi place mult de Zlatinski, plus Băluță și Mitriță, care are niște plecări bune de pe loc de îmi amintește de Hagi. Am înțeles că poate rămâne jucătorul nostru pentru 700.000 de euro și eu zic că trebuie achitați acești bani lui Pescara, dacă vrem să fim sus în clasament. Ar mai trebui adus un atacant înalt și masiv, că avem trei jucători mici de statură în față. Promite și Mihai Roman, dar ratează mult. La o echipă merg doi, dar să nu fie mai mulți. Și pe timpul nostru mai era Crișan… Băluță are ceva din Crișan, e ambițios, un jucător bun. Când a venit la Craiova nu era cine știe ce, dar se vedea că are talent. A muncit mult, dar e și meritul lui Mulțescu, pentru că a tras de el, l-a titularizat și așa a ieșit în evidență. Nu știu ce se întâmplă în apărare, pentru că fundașii au tot făcut greșeli, lasă culoare libere, deci trebuie lucrat mai mult cu ei“, a încheiat Dumitru Marcu.

Surugiu: Avem mare nevoie de puncte

De partea cealaltă, craioveanul Olivian Surugiu, în prezent la Gaz Metan Mediaș, speră ca punctele puse în jocul cu Universitatea să rămână în Ardeal.
„Va fi o partidă foarte dificilă pentru noi, pentru că Universitatea este una dintre cele mai bune echipe ale campionatului și vine să câștige. Noi sperăm să ne ridicăm la nivelul adversarului, să-i punem probleme și să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte. Am avut evoluții și rezultate oscilante și nu înțelegem de ce nu reușim să ne găsim echilibrul, pentru că avem un lot bun aici, la Mediaș, și muncim bine. Cred că este ceva psihic, dar o victorie ne poate descătușa și de aceea vrem să ne impunem contra Craiovei. Mi-e dor de Craiova! Acum se joacă pe noul stadion, care este extraordinar, și, recunosc, mi-ar fi plăcut și mie să joc acolo, dar nu se știe ce ne rezervă viitorul“, a declarat Olivian Surugiu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS