11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportScutiți-ne de emoții în Cupă!

Scutiți-ne de emoții în Cupă!

Universitatea Craiova nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor la meciul de campionat, cu FC Botoșani, și nu a obținut nici măcar un punct în Moldova, dar se poate revanșa în fața suporterilor săi printr-o calificare în sferturile de finală ale Cupei României. Alb-albaștrii întâlnesc astăzi, de la ora 18.00, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, pe divizionara secundă CS Afumați, și obiectivul din „optimi“ este unul clar: victoria! Pentru asta, antrenorul Devis Mangia a anunțat că va trimite în teren jucătorii care sunt în formă maximă în ziua jocului și nu va desconsidera adversarul.
„Jucăm împotriva unei echipe care evoluează într-o categorie inferioară și nu trebuie să greșim modul de abordare, în caz contrar nu se va vedea diferența între cele două echipe. Va trebui să pun în teren echipa cea mai bună, pentru că acest joc de Cupă este foarte important pentru noi. Va trebui să luptăm și să punem în practică exact ce lucrăm la antrenament. Indiferent de adversar, noi trebuie să ne concentrăm asupra meciului, nu asupra numelui echipei pe care o întâlnim. Nu trebuie să ne gândim neapărat la calitatea adversarului, ci să avem ca obiectiv principal meciul și să obținem maximum din această competiție“, a declarat Mangia.

Jucătorii nu-și privesc adversarii cu superioritate

La rândul lor, jucătorii Răzvan Popa și Marius Briceag știu că vor întâlni o echipă ambițioasă, dar nu concep eșecul.
„Trebuie să tratăm foarte serios acest meci, să nu fim relaxați când intrăm în teren. Trebuie să câștigăm, deoarece Cupa este unul dintre obiectivele noastre“, a punctat mijlocașul Răzvan Popa.
„Va fi un meci important și chiar dacă vom juca împotriva unei echipe de Liga a II-a trebuie să jucăm serios. Ei vor evolua fără presiune și își vor da viața pe teren, cum se zice, pentru că joacă împotriva Universității Craiova, dar noi trebuie să câștigăm, pentru că avem Cupa ca obiectiv“, a punctat fundașul Marius Briceag.
Întâlnirea dintre CS Afumați și Universitatea Craiova va fi arbitrată de Florin Andrei (Târgu Mureş), ajutat la cele două linii de asistenții Bogdan Velicu (Bucureşti) și Gero Szabo (Cluj) și de la margine de rezerva Andrei Antonie (Bucureşti). Observatori vor fi Zoltan Szekely (Baia Mare) și Dincă Dorinel (Călăraşi).
Programul meciurilor din optimile Cupei României: astăzi – ora 14.00: Unirea Slobozia – Poli Iaşi, ora 18.00: CS Afumaţi – Universitatea Craiova, ora 21.00: FC Botoşani – FC Viitorul; mâine – ora 17.30: CS Mioveni – Gaz Metan Mediaş, ora 20.30: Universitatea Cluj – Dinamo Bucureşti; joi – ora 14.00: AFC Hermannstadt – Juventus Bucureşti, ora 18.30: Chindia Târgovişte – Astra Giurgiu, ora 21.30: ACS Poli Timişoara – FCSB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS