10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJoc de care pe care la Botoșani

Joc de care pe care la Botoșani

Dumitraș (la minge) își amintește cu plăcere de perioada petrecută la Craiova, dar acum vrea să învingă Universitatea

Universitatea Craiova întâlnește vineri, de la ora 20.45, în Moldova, pe FC Botoșani, într-o partidă contând pentru etapa a 19-a din Liga I. Cele două grupări, vecine în clasament, vin după rezultate pozitive și fiecare își dorește victoria, cele trei puncte contând enorm în privința calificării în play-off-ul competiției. Formația din Bănie nu are prea multe reușite pe terenul rivalei, dar e gata să schimbe „foaia“.
„Va fi o partidă foarte complicată, deoarece vom întâlni un adversar care are un parcurs bun în campionat, se regăsește în spatele nostru în clasament, are jucători de calitate și practică un joc frumos. Este un meci important, dar nu cred că este decisiv în privința play-off-ului. Mergem la Botoșani ca să învingem“, a punctat antrenorul Devis Mangia, înaintea deplasării în Moldova.
„Ne așteaptă un meci extrem de greu la Botoșani. Trebuie să avem atitudine, determinare, iar dacă vom avea ocazii trebuie să profităm de ele“, a declarat vedeta meciului cu Juventus București, Alexandru Mitriță.

Dumitraș: Nu am de luat nici un fel de revanșă față de cei de la Craiova

Contacat de GdS, fostul mijlocaș al Universității Craiova, Andrei Dumitraș, în prezent la FC Botoșani, a declarat că se așteaptă la o partidă foarte frumoasă și disputată. „E un meci foarte dificil pentru noi, pentru că e important să adunăm cât mai multe puncte. Pentru mine nu este un joc deosebit, nu am de luat nici un fel de revanșă față de cei de la Craiova. Craiovenii stau mai bine decât noi în clasament, dar va fi un meci disputat. Mă bucur că revăd prietenii de acolo. Și când am fost la Viitorul și m-am întâlnit cu foștii colegi m-am bucurat. Am stat doi ani și jumătate la Craiova și nu-i chiar așa ușor să-i uit, mi-am făcut mulți prieteni. Am ținut legătura cu Mateiu, Băluță, Bancu… Cei din garda veche, cum s-ar zice. Pe cei noi nu-i prea cunosc. Craiova este văzută ca o echipă foarte bună în toată țara, nu numai la Botoșani. O demonstrează în teren băieții meci de meci și e clar că noi ne luăm toate măsurile de precauție. Cu siguranță o să vină multă lume la meci, pentru că ei joacă un fotbal frumos, noi la fel, și e clar că o să iasă un fotbal spectaculos“, a declarat Dumitraș, sperând ca Universitatea Craiova și FC Botoșani să se reîntâlnească în play-off: „Ar fi frumos să mergem și noi în play-off. Craiova o să fie cu siguranță acolo, dar dacă o să ne calificăm și noi, nu poate decât să ne bucure. Aici, la Botoșani, este un grup foarte frumos, formăm o familie. Acesta este unul dintre motivele pentru care am avut rezultatele bune. Este o atmosferă bună, suntem cu toții liniștiți“, a completat fotbalistul moldovean, care a evoluat în 43 de meciuri pentru gruparea olteană.
Întrebat dacă regretă că nu a luat parte la inaugurarea noului stadion, Andrei Dumitraș a spus că da, dar s-a arătat și mai dezamăgit de faptul că Alex Băluță și Nicușor Bancu nu au putut fi prezenți, fiind în lotul naționalei României și nici măcar nu au jucat contra Turciei sau Olandei.
„Cred că ar fi fost un sentiment foarte frumos să fiu la inaugurare. Ceea ce s-a întâmplat acolo rar mai vezi în România. Numai peste hotare vezi o asemenea inaugurare, dar viața merge înainte. În schimb mă bucur pentru ceilalți colegi care au rămas la Universitatea. Îmi pare sincer rău pentru Bancu și pentru Băluță că nu au putut participa la inaugurare. Mai ales pentru Băluță, care era și căpitanul echipei. Nu pot să comentez mai multe. Pentru mine naționala e primordială, chiar dacă e să stai pe bancă“, a încheiat Dumitraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS