29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii și-au răsfățat fanii în meciul cu Juventus

Fotbal / Alb-albaștrii și-au răsfățat fanii în meciul cu Juventus

După înfrângerile rușinoase cu FCSB și Slavia Praga și remiza cu Astra, de la Giurgiu, Universitatea Craiova a reușit să și câstige de o manieră convingătoare, cu goluri frumoase și ocazii multe. Alb-albaștrii s-au impus categoric, scor 3-1 (2-0), în partida disputată sâmbătă seară, pe sradionul „Ion Oblemenco”, în fața ultimei clasate, Juventus București, în etapa a 18-a din Liga I.

După o serie de ratări incredibile, gruparea din Bănie a deschis scorul prim Alex Mitriță, care, rămas față în față cu Drăghia după un asist al lui Roman, a plasat mingea la colțul din dreapta, balonul a lovit bara și a poposit în plasă (’39, 1-0).

Scorul pauzei l-a stabilit tot Alex Mitriță, care, servit excelent de Roman cu o pasă de pe dreapta, a trimis pe lângă Drăghia, ieșit în întâmpinare (’45, 2-0).

Alb-albaștrii au început foarte bine partea secundă și după alte ocazii irosite de Roman, Gustavo a majorat avantajul, reluând de la șapte metri o minge deviată de un adversar după o pasă în forță a lui Băluță (’63, 3-0).

Oaspeții au redus din diferență prin Cătălin Țîră, cu un șut de la 14 metri la colțul din stânga, Calancea neavând nici o reacție (’80, 3-1).

Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic, Ferreira, Briceag – Martic, Screciu, Mateiu (’74, R. Popa), Bancu – Băluță (’78, Dimitrov), Roman, Mitriță (’62, Gustavo). Antrenor: Devis Mangia.

Juventus București: Drăghia – Dima, Morariu, Mihăescu, Carabela – Sesar, Bărbulescu – Călințaru (’46, Al. Zaharia), Băjenaru (’55, Țîru), Dzalamidze (’67, C. Petre) – Măzărache. Antrenor: Marin Barbu.

Cartonașe galbene: Martic ’50, Bancu ’89 / Morariu ’82, Bărbulescu ’85.

Au arbitrat: Iulian Călin – Bogdan Gheorghe, Stelian Slabu; Cătălim Popa.

Observatori: Irina Mîrț, Eduard Alexandru.

Universitatea Craiova continuă să ocupe locul 3, cu 36 de puncte, iar în runda următoare va evolua în deplasare împotriva moldovenilor de la FC Botoșani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS