11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii lui Pascu întâlnesc „lantera roșie“

Voleibaliștii lui Pascu întâlnesc „lantera roșie“

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova va înfrunta sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 17.00, formația CSU UV Timișoara, în etapa a noua din Divizia A1.
Jucătorii lui Dan Pascu ar trebui să aibă o misiune ușoară, pentru că întâlnesc o nou-promovată, echipă care se află pe ultimul loc în clasament, cu înfrângeri pe linie. „Obiectivul nostru este victoria de trei puncte“, a spus joi antrenorul craiovean.
SCM-U Craiova a câștigat toate cele patru meciuri disputate pe teren propriu în această ediție de campionat, iar în deplasare le-a pierdut pe toate, fără să câștige vreun punct. Totuși, Bogdan Ene și colegii săi au repurtat miercuri primul succes pe teren străin, dar în Cupa României, în sferturile de finală.
Oltenii au jucat în deplasare cu CSM București, în partida tur, și s-au impus cu scorul de 3-1. Returul se va juca în Bănie, pe 13 decembrie.
„A fost un meci frumos. Mă mulțumește faptul că am jucat bine, destul de exact, la preluare, unde până acum am avut slăbiciuni, am servit bine, de asemenea construcția atacului a fost bună. Am stat bine pe toate compartimentele. Am obținut o victorie muncită în compania unei echipe incomode, care joacă la angajament. Cred că acest meci a produs un declic pentru noi. Aveam nevoie de o victorie în deplasare pentru a fi mai curajoși“, a menționat Pascu.
Antrenorul craiovean consideră că nu este un capăt de țară că echipa a pierdut meciurile din deplasare în campionat. „Până în acest moment, adică după opt etape, dacă stau să gândesc realist, nu am făcut decât un pas greșit la Baia Mare, pentru că înfrângeri la Zalău, Steaua și Ploiești am avut și sezonul trecut. Nu este o crimă că am pierdut acolo. Este adevărat că lumea este obișnuită cu victorii pe linie și aceste înfrângeri au dat o stare de neplăcere. Eu nu iau lucrurile chiar atât de tragic cum le văd alții“, a adăugat antrenorul vicecampioanei.

Höhne: Am căpătat mai multă încredere

Jucătorul Björn Höhne consideră că victoria din Cupă cu CSM București a venit ca o descătușare pentru el și colegii lui, care duminica trecută jucaseră tot în Capitală, cu Steaua, și pierduseră cu 3-0, după un joc slab. „Acest meci cu CSM ne-a dat mai multă energie. Am arătat încredere, că putem juca bine și în deplasare și că am crescut ca echipă. Trebuie să uităm ce am făcut la Steaua, am învățat din greșelile făcute acolo. Nu am servit bine, nu am pus presiune pe adversari. Nici un element nu a mers. Nu am prea multe date despre echipa din Timișoara, dar îmi doresc să obținem o victorie concludentă“, a spus internaționalul german de la SCM-U Craiova.
Formația craioveană ocupă locul șase în Divizia A1, cu 12 puncte. Podiumul este ocupat de Steaua București (21p), Tricolorul Ploiești (20) și Arcada Galați (18).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS