Tenismanul american Jack Sock, numărul 9 mondial, a produs surpriza la Turneului Campionilor de la Londra, la care ia parte pentru prima oară în cariera sa, reușind să se califice în semifinale grație victoriei cu 6-4, 1-6, 6-4 obținută în fața germanului Alexander Zverev, favoritul numărul 3, joi seara, în ultimul meci al Grupei „Boris Becker”.
Calificat în ultimul moment la competiția de final de sezon a circuitului ATP, grație succesului înregistrat la Mastersul 1.000 ATP la Paris-Bercy, la sfârșitul lunii octombrie, Jack Sock (25 ani) este primul reprezentant al Statelor Unite care atinge penultimul act la Turneul Campionilor în ultimii zece ani, după Andy Roddick, care a reușit această performanță la ediția 2007.

El se va lupta sâmbătă pentru un loc în marea finală cu bulgarul Grigor Dimitrov, prezent la rândul său în premieră la acest turneu care reunește cei mai buni opt jucători ai sezonului. În cealaltă semifinală se vor înfrunta elvețianul Roger Federer, numărul 2 mondial, și austriacul Dominic Thiem.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.