22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Cu Turcia a fost Grozav

Fotbal / Cu Turcia a fost Grozav

Reprezentativa României s-a impus joi seară, scor 2-0, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, într-o partidă de pregătire, în fața selecționatei Turciei.
Tricolorii au deschis scorul prin Gicu Grozav, care a reluat de la 12 metri o pasă venită de pe dreapta de la Deac (’42, 1-0).
Românii și-au majorat avantajul tot prin Grozav, care a driblat un fundaș și a șutat imparabil de la zece metri, după o fază creată de Budescu și Pintilii (’69, 2-0).

România: Pantilimon (’71, Niță) – Săpunaru (’75, Bălașa), Chiricheș, Grigore, Toșca – Pintilii, Stanciu – Deac (’62, Torje), Budescu (’72, Bicfalvi), Grozav – Keșeru (’66, Andone). Selecționer: Cosmin Contra.

Turcia: Tekin – Tufan (’83, Yardimci), Aziz, Soyuncu, Turan – Inan (’46, Under), Yokușlu – Yazici (’46, Malli), Ozyakup, Calhanoglu (’64, Karaman) – Tosun. Selecționer: Mircea Lucescu.

Cartonașe galbene: Pintilii, Andone / Malli.

Au arbitrat: Tiago Bruno Lopes Martins – Ricardo Jorge Ferreira Santos, Luis Andre Ferreira Pinto Campos; Horațiu Feșnic.

Pentru tricolori urmează un nou amical, programat marți, 14 noiembrie, de la ora 21.00, pe „Arena Națională“ din București, împotriva Olandei.
Naționala României va disputa următoarele jocuri oficiale în septembrie 2018, odată cu debutul noii competiții Liga Națiunilor UEFA. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc pe 24 ianuarie 2018.

Lucescu, încântat de români

La finalul întâlnirii, selecționerul Turciei, Mircea Lucescu, i-a felicitat pe spectatorii prezenţi pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ şi a evidenţiat naţionala lui Cosmin Contra.
„Atmosfera a fost excelentă pe stadion, la un meci amical, de pregătire. Publicul a creat presiune. România a jucat bine, a început mai bine jocul, se vede că e mai omogenă. Cred că în repriza a doua am jucat mai bine, iar dacă nu ar fi fost acea greşeală…. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor români, mi-a plăcut pressing-ul lor, au combinat frumos. Meciul de azi nu a fost foarte important, dar eu încerc să reconstruiesc o echipă, o echipă cu o medie de vârstă foarte ridicată“, a spus Lucescu, la Pro X.
„Să-i dea Dumnezeu succes lui Cosmin Contra, să-i dea îndârjire profesională şi are un avantaj că poate comunica direct cu jucătorii, nu ca mine prin intermediari. Şi Olanda trece printr-un moment ca cel al Turciei, de reconstruire, dar numele e nume. Eu am avut ideea acestui amical, ştiam că o să fie o atmsoferă bună. Am folosit jucători noi, cu unii am făcut cunoştinţă acum două zile. Între echipa Turciei şi a României e diferenţă cam de cinci ani, noi undeva pe la 24 de ani şi ei la 29“, a completat „Il Luce“.

Contra: Suntem pe un drum bun

De partea cealaltă, selecționerul României, Cosmin Contra, s-a declarat mulțumit de prestația tricolorilor.
„Sunt foarte mulţumit, în primul rând de atitudine. Mi-am dorit de la echipă să facă presiune, să stăm cât mai departe de poarta noastră și cred că am reuşit. Cu agresivitate, cu presing, cred că am făcut o primă repriză bună. Când echipa Turciei s-a deschis, au ieşit la joc, am avut contraatacuri bune, am dat şi golul doi, puteam să mai marcăm. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, putem avea atitudine, spirit de sacrificiu. Mă bucur că băieţii au înţeles acest lucru, e meritul lor. Au dat tot ce se putea mai bun. Ăsta a fost primul obiectiv al meu, ca jucătorii să vină de plăcere la naţională. Să-şi asume responsabilitatea, purtarea tricoului acesta trebuie să-i facă aibă încredere şi agresiviate. Încerc să fac o atmosferă bună. Toată lumea a avut atitudine, s-a bătut, a alergat. Sper ca băieţii să rămână cu picioarele pe pământ. Noi am fost întotdeauna buni la meciuri amicale. Am fi fost la multe Campionate Mondiale dacă s-ar fi pus rezultatele din amicale. Suntem pe un drum bun. Având această atitudine vom câştiga meciuri. Vom încerca să abordăm la fel meciul, tot ce aţi văzut astăzi vom încerca şi cu Olanda“, a spus Cosmin Contra.

Grozav, fericit

Eroul serii de la Cluj, atacantul Gheorghe Grozav, a admis că tricoul cu numărul 10 pe care l-a purtat l-a responsabilizat foarte mult.
„Din primul minut aveam o presiune în plus din cauza acestui tricou, dar a fost o seară grozavă. Mă bucur că am reuşit să marchez, e poate una dintre cele mai frumoase seri din cariera mea de până acum. Dar ne aşteaptă un meci greu cu echipa Olandei. Tot timpul în presă se discută despre numărul acesta. E o presiune, dar până la urmă nu contează numărul de pe tricou, contează ce faci pe teren. Mister (Contra – n.r.) a încercat să ne impună să facem un pressing avansat, asta am încercat, ne-a ieşit în prima repriză şi am reuşit să marcăm. Mă simt bine în Cluj, e casa mea Clujul, dar nu acest stadion pentru că eu am jucat la U Cluj. Ne aşteaptă un meci greu cu Olanda, acum petrecem, ne bucurăm şi sperăm să ne revenim cât mai repede şi să facem un meci bun şi la Bucureşti“, a declarat Gicu Grozav.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS