20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltima repetiție înaintea meciului cu Debrecen

Ultima repetiție înaintea meciului cu Debrecen

Jelena Trifunovic (la minge) și colegele sale trebuie să învingă Romanul, pentru a-și consolida locul doi în Liga Florilor (FOTO: Claudiu Tudor)
Jelena Trifunovic (la minge) și colegele sale trebuie să învingă Romanul, pentru a-și consolida locul doi în Liga Florilor (FOTO: Claudiu Tudor)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va lupta luna aceasta pe două fronturi, campionatul intern – Liga Florilor, și Cupa EHF, competiție în care alb-albastrele vor debuta sâmbătă (ora 16.00), contra celor de la Debrecen (Ungaria). Antrenorul Bogdan Burcea spune că clubul acordă egală importanță celor două competiții, chiar dacă jucătoarele craiovene au meciuri la foc automat.
Astăzi, într-un ultim test înainte de debutul în Cupa EHF, handbalistele craiovene vor juca, pe teren propriu, în compania formației CSM Roman, în etapa a noua din Liga Florilor. Partida din Sala Polivalentă va începe la ora 17.00 și nu va fi televizată.
Oltencele vin după o remiză obținută la Slobozia, în ultima secundă a partidei, dar antrenorii se confruntă cu o problemă importantă de lot. Golghetera echipei, Cristina Zamfir Florianu, accidentată în meciul de la Slobozia, a suferit o entorsă mai severă și nu va juca contra Romanului azi, și sunt șanse minime să poată evolua sâmbătă.

„Fără Zamfir, celelalte jucătoare sunt obligate să facă performanță“

În ceea ce privește absența principalei marcatoare a echipei și a campionatului, antrenorul Bogdan Burcea a admis că va fi foarte greu fără Cristina Zamfir Florianu, dar că celelalte jucătoare din lot trebuie să-și facă treaba, pentru a îndeplini obiectivele de performanță ale echipei. „Cristina ar trebui să reprezinte una din cele 17 jucătoare din lot, prin perspectiva celorlalte și a modului cum ar trebui să abordeze echipa. Nu sunt ipocrit să nu recunosc că Zamfir este o absență importantă, dar nici noi, restul, nu suntem aici să fim remunerați în funcție de ea. Suntem aici să formăm o echipă. Repet, mai avem 16 jucătoare care au obligația să mențină echipa cu indici de performanță înalți, respectiv rezultate pozitive. Nu le-am adus aici ca să ne uităm peste umăr să vedem unde e Zamfir, ci să performeze. Fiecare dintre cele recrutate, exceptând junioarele, jucătoarele tinere, sunt aici pentru a bifa performanță și înaltă performanță. Am avut și sezonul trecut o jucătoare precum Ardean Elisei, care nu a reușit să contribuie la echipă, din cauza accidentării premature, în debutul campionatului. Asta nu ne-a oprit să ne facem treaba și să ne calificăm în cupele europene“, este de părere antrenorul principal al echipei craiovene.

Obiectivul – victoria, chiar și la limită

Chiar și după semieșecul de la Slobozia, SCM Craiova a rămas pe locul doi, în timp ce CSM Roman se află pe locul șase, fiind despărțite de șapte puncte. Formația moldavă a jucat luni, cu Corona Brașov, și a obținut o victorie la limită, scor 23-22. Bogdan Burcea este conștient de forța celor de la Roman și s-ar mulțumi și cu o victorie la limită azi. „Ne așteaptă un joc foarte greu, în compania celor de la CSM Roman, care luni a repurtat o victorie meritată în fața Coronei Brașov. În mod sigur se vor prezenta la meci încercând să bifeze cel puțin aceeași prestație, dacă nu același rezultat. Noi suntem într-o situație mai delicată, prin prisma faptului că ultima noastră evoluție din campionat a fost una mai modestă, dar și pentru că nu joacă Zamfir. Cu toate acestea, ne pregătim și ne dorim victoria împotriva echipei din Roman. Nici o absență a vreunei jucătoare nu justifică altfel de rezultat decât victoria. Adjudecarea celor trei puncte este principalul obiectiv în acest meci. În meciurile următoare vrem maximum de puncte în campionat, chiar dacă înseamnă victorie la limită cu Roman, apoi la Cisnădie, și maximum de goluri posibil ca și avantaj în prima manșă împotriva lui Debrecen“, a adăugat Burcea.
Întrebat despre statutul de a doua forță în handbalul feminin românesc, după CSM București, tehnicianul craiovean a explicat că deocamdată echipa sa se luptă pentru acest statut, nu îl are. „A doua forță în handbalul românesc nu se prezenta la Slobozia așa cum ne-am prezentat, începând de la mine până la ultima sportivă, suntem în stare să recunoaștem și astfel de prestații. Important ca din astfel de partide să tragem cele mai bune concluzii, astfel încât să putem evita pe viitor asemenea rezultate. Îmi felicit elevele pentru că au luptat până în ultima secundă pentru un rezultat pozitiv, chiar în urma unei prestații nu prea convingătoare“, crede antrenorul de la SCM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS