24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBondrea așteaptă revirimentul Craiovei

Bondrea așteaptă revirimentul Craiovei

Marian Bondrea o vede favorită pe Craiova în meciul cu Astra de la Giurgiu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Marian Bondrea o vede favorită pe Craiova în meciul cu Astra de la Giurgiu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova întâlnește vineri, de la ora 20.45, pe stadionul „Marin Anastasovic“ din Giurgiu, pe Astra, în runda a 17-a din Liga I, iar trupa lui Devis Mangia este obligată să obțină un rezultat pozitiv și astfel să demonstreze că înfrângerea drastică din meciul cu FCSB a fost doar un accident. Delegația alb-albastră a plecat joi dimineață spre Capitală și s-a cazat la un important resort, al cărui director sportiv este antrenorul craiovean Marian Bondrea, care tocmai a împlinit 67 de ani, acesta activând în paralel și la Universitatea „Spiru Haret“, unde este conferențiar universitar doctor. Marian Bondrea a vorbit cu GdS despre eșecul cu FCSB și a prefațat întâlnirea cu Astra, punctând că oltenii săi pornesc cu prima șansă, deoarece au un lot mai echilibrat.
„Craiova este una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, e clar asta, a dovedit-o. În meciul cu FCSB naiba știe ce s-a întâmplat, nu știu cum să-l interpretez. Probabil că a fost un accident, a căzut repede și primul gol, băieții erau foarte optimiști înainte și probabil că reușita lui Gnohere le-a luat din elan… Oricum, a fost cel mai nereușit joc de până acum. Echipa e foarte bună și m-am mirat că s-a întâmplat să piardă așa. În viața oricărei echipe mai sunt și episoade de astea. Au fost echipe mari care și atunci când au câștigat campionate au avut câte o sincopă. Poate că i-a mobilizat mai bine înfrângerea asta. În orice caz, au făcut o figură nemaipomenit de frumoasă până în momentul ăsta și eu îi consider principalii pretendenți în lupta asta cu FCSB pentru titlu. Nu știu de ce, dar nu-i văd pe cei de la CFR Cluj cu șanse la locul unu. Jocul lor a fost modest, previzibil, chiar și atunci când au câștigat. Nu mi s-au părut că formează o echipă de rezistență. Lupta pentru titlu se va da între FCSB și Craiova“, a declarat Bondrea, pentru GdS.

„Atuurile par de partea Universității“

Fostul tehnician al grupărilor Inter Sibiu, FC Universitatea Craiova, FC Argeș, FC Național, Dinamo, CS Turnu Severin, Ceahlăul, Altay Izmir, Hurriya, Al Hilal (tineret) și Al Riyadh a analizat cu atenție loturile și parcursul Astrei și Craiovei și crede că Universitatea pornește favorită în obținerea celor trei puncte de la Giurgiu.
„Astra este una dintre surprizele plăcute ale campionatului, chiar dacă în ultima vreme a mai și pierdut. Au jucat foarte bine, Edi Iordănescu a reușit să-i adune, a avut mână bună la selecția făcută, și ăsta este cel mai important lucru pentru un antrenor, să fii inspirat la cei pe care îi aduci. Jucătorii trebuie să fie complementari și să formeze un tot, care să ofere rapid satisfacție pe fondul dobândirii omogenității grupului. Să vedem ce va fi mâine (vineri – n.r.). Craiova vine după înfrângerea cu FCSB și are o dorință arzătoare de a câștiga, Astra vine și ea după un eșec la Timișoara, deci va fi un meci echilibrat, aprig disputat, așa îl văd. Dar atuurile par de partea Craiovei, care este foarte echilibrată pe posturi, are tot ce îi trebuie. Îmi plac mult jucătorii din atac, l-am și felicitat pe Băluță, că l-am întâlnit de dimineață. Sunt jucători foarte buni în atac. Cred însă că ar mai trebui un vârf și mai puternic, pentru că mai sunt mingile înalte venite din centrările laterale, mai trebuie și o luptă cu fundașii centrali. Pentru asta a fost adus Mihai Roman, dar nu pot să mă pronunț, pentru că nu l-am prea văzut jucând, a avut puține minute jucate. Sunt convins că oamenii care conduc Craiova l-au urmărit și știu potențialul lui și știu ce au de făcut. Dar, una peste alta, Craiova are o echipă bună“, a punctat Marian Bondrea.
Partida de la Giurgiu va fi arbitrată de o brigadă din București, compusă din Marcel Bîrsan (la centru), Mircea Mihail Grigoriu, Mircea Orbuleţ (asistenți) și Dragoş Istrate (rezervă). Observator pentru arbitraj a fost numit Alexandru Deaconu (Bucureşti), iar de joc Mircea Călin (București).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS