9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportProgram infernal pentru handbalistele de la SCM Craiova

Program infernal pentru handbalistele de la SCM Craiova

Cristina Zamfir Florianu, Zeljka Nikolic și antrenorul secund Dumitru Berbece au vorbit despre partidele următoare, din campionat și Cupa EHF (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Cristina Zamfir Florianu, Zeljka Nikolic și antrenorul secund Dumitru Berbece au vorbit despre partidele următoare, din campionat și Cupa EHF (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Handbalistele din Bănie vor disputa luna aceasta patru partide în campionatul intern şi două în Cupa EHF. Apoi, unele dintre jucătoare vor participa la Trofeul Carpați, turneu găzduit de Craiova, pregătitor pentru Campionatul Mondial, din decembrie.
Primul meci pentru Cristina Zamfir Florianu și colegele sale va fi mâine, acasă, cu Galați, de la ora 17.30 (TVR HD), în etapa a șaptea din Liga Florilor. Într-o conferință de presă susţinută ieri, jucătoarele Cristina Zamfir Florianu și Zeljka Nikolic, dar și antrenorul secund Dumitru Berbece au vorbit despre meciul de mâine, dar și despre programul echipei din luna noiembrie.
„Urmează o perioadă foarte grea pentru noi. Vom avea meciuri din trei în trei zile, dar ne dorim să luăm totul pas cu pas. Urmează partida cu Galați și vrem să avem o prestație cât mai bună și să luăm cele trei puncte, foarte importante pentru noi. Toate partidele sunt grele. Nu pot să spun că ne-au ajutat cele de la Galați runda trecută. Ne vom ajuta noi dacă vom aborda fiecare joc foarte serios și vom câștiga. Singure ne putem face viața ușoară“, consideră Cristina Zamfir Florianu, golghetera campionatului românesc sezonul trecut.

Berbece: Galațiul e o echipă bătăioasă

La rândul său, antrenorul Dumitru Berbece a avertizat că Galațiul este o echipă bătăioasă. Formația moldavă a obținut runda trecută o victorie surprinzătoare cu Corona Brașov.
„Cred că rezultatul înregistrat la partida dintre Galați și Corona Brașov nu a fost o surpriză. Cele de la Galați au o echipă ambițioasă, sunt bătăioase, se vor lăsa greu învinse. Venim după o perioadă de două săptămâni în care am acumulat și fizic, și tehnic. Fetele s-au exprimat foarte bine. Jucăm cele șase meciuri într-un timp atât de scurt. Importantă este sănătatea fetelor, care joacă un rol important, apoi ambiția, atitudinea și sufletul pe care trebuie să îl pună în fiecare meci“, este de părere „secundul“ lui Burcea.

Nikolic: Echipa este mai bună anul acesta

Sosită la Craiova la începutul sezonului trecut, sârboaica Zeljka Nikolic crede că echipa este mai valoroasă în acest campionat.
„Jucăm de un an, ne știm mai bine, iar nou-venitele au adus cu ele experiența. Cred că avem o echipă mai bună și suntem pregătite să obținem locul doi“, crede sârboaica.
SCM Craiova ocupă locul doi în clasament după șase runde disputate, cu cinci victorii și o înfrângere, cu CSM București, iar Dumitru Berbece spune că, deși toată lumea le vede pe handbalistele craiovene pe acest loc la finalul campionatului, acest lucru nu reprezintă o presiune pe jucătoarele oltene.
„Nu e presiune asupra fetelor și a noastră, antrenorii. În primul rând, trebuie să ne gândim la noi. Facem tot posibilul să obţinem puncte cât mai multe. Echipa e puternică, își știe locul. S-ar putea să fie și eșecuri, nu trebuie să lăsăm capul jos, ci să mergem înainte“, a concluzionat tehnicianul.

Zamfir: Suntem profesioniste, vom strânge din dinți când avem dureri

Cristina Zamfir Florianu a mai avut parte în carieră de perioade încărcate din punct de vedere competițional și speră să fie ferită de accidentări, mai ales că în luna decembrie va fi Campionatul Mondial. Jucătoarea a făcut un apel la public, invitându-l să vină la Sala Polivalentă.
„Am mai avut parte de astfel de meciuri, de program aglomerat. Tot ce îmi doresc este să fim sănătoase să jucăm la nivel înalt. Suntem profesioniste și vom strânge din dinți când vom avea dureri. Avem suporteri minunați și le mulțumesc că mereu sunt alături de noi. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare pentru că avem nevoie să ne împingă de la spate în momentele dificile“, a concluzionat jucătoarea de SCM Craiova.

Au mers la bibliotecă

Pentru a se mai destinde, handbalistele craiovene au mers luni la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, însoțite de antrenori. Bibliotecarii le-au prezentat acestora fondul de colecţii speciale de cărți, depozitul central de carte și Biblioteca Exilului Românesc din Paris Basarab Nicolescu.
„A fost un lucru nou pentru noi, nu mai fusesem în echipă acolo. A fost interesant și ne-a plăcut foarte mult“, a mărturisit Zamfir Florianu.

Liga Florilor

Clasament după şase etape: 1. CSM Bucureşti 24 puncte (8 jocuri), 2. SCM Craiova 15, 3. HCM Râmnicu Vâlcea 12, 4. Măgura Cisnădie 9, 5. CSM Roman 9, 6. HC Zalău 9, 7. Danubius Galaţi 9, 8. CSM Bistriţa 9, 9. Corona 8 *, 10. Dunărea Brăila 7, 11. Unirea Slobozia 6, 12. Rapid 6, 13. U Cluj 3, 14. CSM Slatina 1.

Astăzi joacă celelalte două echipe oltene, după cum urmează: HCM Vâlcea –  HC Zalău (ora 17.00, DigiSport, Telekom Sport), CSM Slatina – U Cluj (ora 18.00).

*Corona Braşov a pierdut cu 10-0 partida cu Universitatea Cluj din etapa a 3-a (scor pe teren 31-24) şi a fost penalizată cu un punct în Liga Naţională de handbal feminin, în urma unei decizii luate de Comisia de Competiţii a Federaţiei Române de Handbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS