16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEne: Suporterii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare

Ene: Suporterii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare

Bogdan Ene (stânga) şi Ionuţ Teleleu au prefaţat partida cu U Cluj
Bogdan Ene (stânga) şi Ionuţ Teleleu au prefaţat partida cu U Cluj

Vicecampioana României la volei masculin, SCM-U Craiova, ocupă locul șapte în Divizia A1, după patru etape disputate din noul sezon. Oltenii au două victorii, ambele pe teren propriu, cu nou-promovata CSS 2 Baia Mare și cu Dinamo București. În deplasare, elevii lui Dan Pascu nu au scos nici măcar un punct, fiind învinși cu 3-1 la Tricolorul LMV Ploiești și Explorări Baia Mare, runda trecută.
SCM-U Craiova va juca sâmbătă, de la ora 17.30, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, iar jucătorii Bogdan Ene și Ionuț Teleleu au prefațat această partidă într-o conferință de presă.

„La Baia Mare a fost o zi în care nu îți iese nimic“

Înainte de a vorbi despre confruntarea cu clujenii, Ene a făcut un rezumat al jocului de runda trecută, de la Baia Mare.
„A fost un meci urât, cu perioade bune și slabe, de ambele părți. Ei au jucat constant bine, pentru că
le-am permis noi. Nu ne-a ieșit jocul așa cum trebuia și cum l-am pregătit. A fost o zi din aceea în care nu îți iese nimic. Am legat prea multe greșeli și ei au profitat. A fost o înfrângere din care am avut multe de învățat și vom ști exact cum să abordăm meciurile următoare. Asta ne-a arătat că nu poziția în clasament este edificatoare în ceea ce privește o echipă, pentru că vedeți că Dejul, o echipă mai slabă, a luat punct pe terenul Zalăului, erau foarte aproape să câștige, nimeni nu se aștepta. Asta, în condițiile în care Ploieștiul ne-a bătut, iar noi am câștigat cu Dejul în amicale lejer, cu 3-0“, a început Ene.

Nu vor să cedeze nici un punct acasă

Universitatea Cluj ocupă locul 9 (o victorie, trei înfrângeri), iar runda trecută a câștigat un set în fața celor de la Steaua (locul 2). De aceea, craiovenii își iau măsuri, pentru că nu se gândesc să cedeze nici un punct în meciul de sâmbătă din Sala Polivalentă. „Trebuie să-l tratăm serios. Jucătorii de la U Cluj au un moral bun, după ce au câștigat etapa trecută un set în fața Stelei. Trebuie să fim foarte atenți și să ne pregătim foarte bine. Sper să obținem trei puncte, chiar dacă nu va fi ușor. Sunt multe meciuri-surpriză în campionat. Toată lumea bate pe toată lumea, Dej a luat punct la Zalău, noi ne-am încurcat la Baia Mare. Este un campionat imprevizibil“, crede Bogdan Ene. Colegul său, Ionuț Teleleu, este de părere că cel mai important va fi ca jocul echipei sale să meargă și mai puțin ce adversar se află de partea cealaltă a fileului. „Ne așteaptă un meci destul de dificil cu Clujul, deoarece au făcut ceva surprize în campionatul acesta. Trebuie să avem mare grijă cu ei, să ne facem jocul, pentru că evoluăm pe teren propriu și vrem trei puncte. Contează foarte mult ce o să facem noi. Dacă o să jucăm bine și nu vom lăsa adversarul să joace, cu siguranță ne va fi ușor. Toată lumea se mobilizează exemplar împotriva Craiovei și noi trebuie să depunem un efort mult mai mare“, a menționat Teleleu, cel care a revenit în vară la echipa din Bănie.

„Și anul trecut am început prost și am ieșit vicecampioni”

După două eșecuri în patru meciuri, în condițiile în care în vară a plecat aproape o echipă întreagă și au venit alți voleibaliști, suporterii craioveni și-au arătat îngrijorarea pe site-urile de sociale, unii considerând că actuala echipă nu mai are șanse reale la podium. Bogdan Ene, cel care a fost prezent la cele mai importante rezultate ale echipei în ultimii ani, a ținut să-i liniștească pe susținătorii echipei. El a făcut o analogie cu ce s-a întâmplat la începutul campionatului trecut, când SCM-U pierduse duelurile cu echipele din față, dar la final el și colegii săi și-au adjudecat medalii de argint.
„Cum cele două meciuri de sezonul acesta în care am pierdut nu au fost televizate, suporterii nu știu cum au jucat, dar le spun eu că nu sunt motive de îngrijorare. Au trecut doar patru etape. Echipele din fața noastră în clasament au avut meciuri relativ ușoare. Acum vor începe adevăratele derbiuri ale campionatului. În sezonul trecut, după cinci-șase etape eram pe locul șase, parcă. Nu jucam bine deloc. Am avut un început dezastruos atunci, sub așteptările tuturor, având în vedere că eram campioni. De aceea, nu trebuie să ne facem așa de multe griji pentru acest început pentru că încet-încet jocul o să înceapă să meargă. Eu zic că nu sunt motive de panică acum“, a mai spus Ene, jucător reprezentativ al formației antrenate de Dan Pascu.
Și colegul său, Ionuț Teleleu, este optimist și crede că echipa este pe drumul cel bun. „Trebuie să ne gândim că am venit mulți jucători și deocamdată nu s-au stabilit toate relațiile de joc. Mai avem nevoie de puțin timp. Eu mă pregătesc cât pot de bine, sper să joc și să-i răsplătesc antrenorului încrederea acordată“, a spus voleibalistul craiovean.
O victorie de trei puncte ar fi ca o gură de oxigen pentru alb-albaștri, care miercurea viitoare vor evolua pe terenul campioanei, ACSVM Zalău, într-o etapă intermediară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS