6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDonose nu se teme de FCSB

Donose nu se teme de FCSB

Universitatea Craiova nu a reușit să inaugureze noul „Ion Oblemenco“ cu FCSB, deoarece recepția arenei a întârziat, dar dorința de a învinge fosta vicecampioană a României a rămas la fel de mare. Costică Donose (foto), unul dintre legendarii decari ai grupării alb-albastre, așteaptă cu nerăbdare confruntarea cu trupa păstorită de Gigi Becali, având încredere că elevii lui Devis Mangia vor oferi o nouă reprezentație bună în disputa programată duminică, de la ora 20.45, pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin.
„Va fi un meci foarte disputat, dar noi plecăm cu prima șansă“, a spus Costică Donose, pentru GdS.
„FCSB este în revenire de formă, a început să joace și ea un pic mai bine față de primele etape de campionat, când nu se evidenția prin ceva. Acum i-a prins visători pe cei de la Timișoara și i-au învins la scor (7-0 – n.r.), iar în Cupă a jucat cu o echipă de mâna a șaptea (Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca, pe care a învins-o cu 6-1), dar nu este o formație de speriat. Nu trebuie însă nici neglijată, pentru că este periculoasă pe contre. Ca idee, FCSB avea o echipă mult mai bună anul trecut, în timp ce noi avem o echipă mai bună acum. Așa că mergem pe unu solist. Eu cred că nu ne vor pune mari probleme“, a analizat fostul component al Maximei, explicând că-i place foarte mult jocul Universității: „Noi jucăm bine, și să dea Dumnezeu să o ținem tot așa. Băieții sunt dezinvolți, practică un fotbal deschis, pe atac, nu ne apărăm. Mie îmi place foarte mult stilul impus de Devis Mangia. La meciul ăsta cu FCSB ar trebui însă să nu mai experimentăm, să jucăm cu jucătorii de bază. I-am protejat pe unii în Cupă, dar gata, sunt prea importante punctele astea ca să le ratăm”.

„Am fi câștigat fără probleme la Craiova”

Costică Donose și-ar fi dorit ca derbiul cu FCSB să se fi desfășurat pe noua arenă din Bănie și a comentat și anunțul făcut joi de către conducerea Universității Craiova, potrivit căruia „Ion Oblemenco” va fi inaugurat într-un joc amical contra Slaviei Praga, campioana Cehiei, programat pe 10 noiembrie, de la ora 20.00.
„E păcat că jucăm cu FCSB la Severin, și nu la Craiova. La Severin sunt majoritatea cu noi, dar dacă meciul ar fi fost la Craiova, pe noua arenă, era altceva. Ar fi fost 30.000 de oameni în tribune și o atmosferă de vis, am fi câștigat fără probleme acest meci. E un lucru bun totuși că o să inaugurăm stadionul cu o echipă puternică, Slavia Praga, care este un nume important în Europa. Mi-ar fi plăcut să se desfășoare și un meci de old-boys înainte, să intrăm și noi pe teren și să trăim niște sentimente de neuitat. Acum nu știu cum au gândit ei evenimentul și e posibil să se ia în calcul și asta până atunci“, a punctat Costică Donose.
Slavia Praga este un club fondat în anul 1892, care are în palmares 18 titluri de campioană a Cehiei și 7 cupe. În prezent se regăsește pe locul doi în întrecerea internă, iar în Liga Europa ocupă prima poziție din grupa A, din care mai fac parte Villarreal, FC Astana și Maccabi Tel Aviv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS