17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea nu mai dă drumul la Cupa României

CS Universitatea nu mai dă drumul la Cupa României

Spadasinii de la CS Universitatea au cucerit aur şi bronz la Cupa României
Spadasinii de la CS Universitatea au cucerit aur şi bronz la Cupa României

Pentru al treilea an consecutiv, spadasinii de la CS Universitatea Craiova și-au adjudecat Cupa României, învingând în finală pe Dinamo București. O altă echipă de la CS Universitatea a completat podiumul la masculin.

Cei mai buni spadasini români în activitate s-au întrecut, la sfârșitul săptămânii trecute, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie, la Cupa României.
A fost o competiție la care craiovenii s-au descurcat bine, reușind să oprească acasă patru medalii. Numărul putea fi mai mare, dacă două spadasine importante de la CS Universitatea, Raluca Sbîrcia și Diana Ionele, ar fi concurat. Cele două nu au putut lua startul, din cauza unor probleme medicale.
O performanță remarcabilă a reușit echipa masculină de la CS Universitatea, care a cucerit trofeul pentru al treilea an la rând. Clubul craiovean a înscris în întrecerea masculină pe echipe trei „garnituri“. Câștigătoare a fost CS Universitatea 2, echipă alcătuită din sportivii Tatian Bolboceanu, Lucian Ciovică, Mario Persu și Ionuț Trandafirescu. CS Universitatea 1 (Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Ovidiu Pîrvuleasa și Alin Sbîrcia) a obținut medalie de bronz, iar CS Universitatea 3 (Ștefăniță Vîlceanu, George Drobot, Mihai Oprea, Florian Florea) s-a clasat pe locul 10. Băieții de la clubul craiovean sunt pregătiți de Radu Podeanu.
Întrecerea masculină s-a bucurat de o participare numeroasă, 16 echipe, iar în finală CS Universitatea 2 Craiova a trecut de Dinamo București, cu scorul de 45-37. În semifinale, câștigătorii trecuseră de CS Satu Mare (scor 45-44), iar Dinamo a învins CS Universitatea Craiova 1, cu 34-31. Aceștia din urmă au luptat în finala mică cu CS Satu Mare, adjudecându-se medalia de bronz.
Radu Podeanu, fiul reputatului antrenor Dan Podeanu, s-a arătat bucuros de rezultatele obținute de sportivii săi la această competiție. „Au fost 16 echipe, un număr mare, ceea ce nu se mai întâmplase de mult timp. Ne pare bine că am câștigat din nou Cupa României, pentru al treilea an consecutiv, și am urcat pe podium și cu cea de-a doua echipă. Noi ne doream ca cele două echipe ale noastre să se întâlnească în finala mare. Este un rezultat excelent, care arată că lucrăm bine la Craiova. Am câștigat fără probleme atât finala mică, cât și finala mare“, a spus Radu Podeanu pentru GdS.
Și celelalte două cluburi din Bănie au fost reprezentate de echipe, în întrecerea masculină. Prima echipă a CSM Craiova s-a clasat pe locul 12, iar cea de-a doua, pe 13. Gazdele întrecerii, LPS „Petrache Trișcu“, au avut în concurs patru echipe. LPS 1 a ocupat locul 7, LPS 2 – locul 11, LPS 3 – locul 15 și LPS 4 – locul 16. La individual, craiovenii nu au prins podiumul. Liviu Dragomir (CS Universitatea) a încheiat concursul pe locul patru, iar în primii opt s-au mai clasat Alin Sbîrcia (locul 6) și Ionuț Trandafirescu (locul 8). Câștigătorul Cupei României a fost Andrei Timoce (Satul Mare).
Întrecerea feminină, fără spadasinele care au cucerit titlul olimpic la Rio de Janeiro în 2016, a reunit 39 de sportive. Craioveanca Andreea Cătălina (CSM Craiova) a obținut medalie de argint, fiind învinsă de Bianca Benea (CSM Oradea), cu scorul de 15-14. Claudia Năboiu (CS Universitatea Craiova) s-a clasat pe locul șapte.
La echipe, CS Universitatea Craiova a avut două „garnituri“. CS Universitatea Craiova 1 (Cezara Bolboceanu, Adela Danciu, Claudia Năboiu, Raluca Sbîrcia) s-a duelat cu CS Universitatea 2 (Sabina Ecobici, Luana Forțan, Alice Lepădătescu, Cristina Matache) în finala mică. Medalia de bronz a revenit celor de la CSU Craiova 1. „Am luat o medalie de bronz la echipe, după ce am pierdut la o tușă meciul din semifinale cu Dinamo. Se putea și mai bine“, a spus Dorian Pârvan, antrenorul fetelor de la CS Universitatea. În întrecerea pe echipe, LPS 2 (Iulia Bălăceanu, Ana Gornoviceanu, Denisa Papuc, Bianca Păuna) a încheiat concursul pe locul cinci, iar LPS 1 Craiova (Andreea Dinuț, Claudia Durău, Greti Găman, Alexandra Pătru) s-a clasat pe locul șase, din tot atâtea formații participante. Cupa României a fost câștigată de către CSA Steaua.

Festivitatea de premiere a sportivilor a fost făcută de Ana Maria Popescu, campioana olimpică de la Rio și totodată vicepreședinta Federației Române de Scrimă, și de Dan Podeanu, antrenorul echipei care aducea aurul olimpic anul trecut și care în prezent activează la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“.
Pavel Badea, directorul clubului Universitatea Craiova, a participat la meciuri și a savurat fiecare punct câștigat de băieții din Craiova în finala cu Dinamo din întrecerea pe echipe. „M-am bucurat de succesul băieților noștri! Îi felicit pe toți pentru rezultate. Secția de scrimă este una dintre cele mai importante în clubul nostru. Am încercat să le creăm condiții, am investit în participarea la concursuri internaționale“, a spus Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS