13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii campioni au câștigat ultimul meci pe teren propriu din 2016

Voleibaliștii campioni au câștigat ultimul meci pe teren propriu din 2016

Craiovenii (în albastru) au început returul cu o victorie (foto: Claudiu Tudor)
Craiovenii (în albastru) au început returul cu o victorie (foto: Claudiu Tudor)

După ce marți obținea un succes istoric la debutul în Liga Campionilor, voleibaliștii de la SCM-U Craiova au reușit ieri o victorie importantă în campionatul intern. Laurențiu Lică și colegii săi s-au impus cu scorul de 3-0 (25-22, 25-13, 25-20) în confruntarea cu Explorări Baia Mare, disputată în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în prima rundă din retur. Antrenorul campioanei, Dan Pascu, a spus că a pregătit foarte bine meciul cu vecina de clasament. „Am tratat meciul foarte serios, ne-a fost puțin frică de adversar și de faptul că am schimbat sala, dar băieții au făcut un joc bun împotriva unui adversar care s-a pregătit foarte bine din punct de vedere tactic. Baia Mare este o echipă puternică, periculoasă. A venit să câștige la Craiova, dar nu a reușit“, a spus tehnicianul craiovean. După a opta victorie stagională, SCM-U Craiova a acumulat 23 de puncte și ocupă locul cinci, având cu un punct mai puțin decât echipa de pe locul patru, Tricolorul Ploiești. Jucătorul Marian Bala a vorbit și el despre importanța victoriei cu băimărenii. „Nu îmi era dor de sala aceasta, a fost un pic ciudat pentru că ne-am obișnuit să jucăm în cea mare. Aveam foarte mare nevoie de aceste trei puncte și am muncit foarte mult săptămâna aceasta să le obținem. Trebuia să câștigăm, să urcăm puțin în clasament. Starea de spirit este bună, ne înțelegem un pic mai bine în joc. Am început să jucăm din ce în ce mai bine, cu un mic plus după meciul cu Belchatow“, a spus voleibalistul.

De la Cluj pleacă în Slovenia

În etapa viitoare, ultima din 2016, elevii lui Dan Pascu vor juca în deplasare, cu U Cluj, apoi vor pleca direct la Ljubljana, pentru meciul al doilea din grupa D a Ligii Campionilor. „Nici un meci nu este ușor, de la Cluj vom pleca la Ljubljana. A apărut și o stare de oboseală și trebuie să am foarte mare grijă la refacerea jucătorilor“, a completat Pascu.

Fetele au spart gheața

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova au avut de așteptat aproape două luni pentru prima victorie din acest sezon al Diviziei A1. Într-un derbi al ultimelor clasate, oltencele s-au impus sâmbătă, cu scorul de 3-2 (25-13, 18-25, 29-27, 22-25, 15-8), pe terenul formației CSU Galați, în prima etapă din retur. „Eu am vrut cele trei puncte, dar am luat doar două“, a spus antrenorul craiovean Daniel Săvoiu, după prima victorie a echipei sale.
SCM-U va susține azi, de la ora 16.00, ultimul meci din an, urmând să primească vizita vicecampioanei CSM Târgoviște. Partida se joacă în devansul rundei a 13-a, cererea formației dâmbovițene. „Am acceptat cererea lor, pentru că nu avem șanse să le învingem nici dacă ne-am pregăti un an pentru acest joc“, a completat Săvoiu. Nici după primul succes din campionat, craiovencele nu au părăsit ultimul loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS