10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAuto / MP al Germaniei nu va mai figura în calendarul F1 de anul viitor

Auto / MP al Germaniei nu va mai figura în calendarul F1 de anul viitor

Marele Premiu al Germaniei nu va mai figura în calendarul competiţional de Formula 1 de anul viitor, în timp ce cursa din Brazilia este sub semnul întrebării, scrie BBC. Conform sursei citate de Agerpres, în circuitul F1 din 2017 figurează 20 de curse, cea din Brazilia având încă statut „provizoriu”.

Patronul F1, Bernie Ecclestone, a declarat, pentru FIA, că este încă în discuţii cu oficialii brazilieni pentru etapa competiţională care are loc în această ţară, şi că nu va putea da un răspuns până în ianuarie.

Pe de altă parte, a rămas în calendarul competiţional cursa din Canada, de la Montreal, în timp ce întrecerea din Germania, de la Hockenheim, nu va mai avea loc, autorităţile germane neajungând la o înţelegere cu organizatorii F1.

Sezonul 2017 va începe în Australia, în luna martie, şi se va încheia la Abu Dhabi, pe 26 noiembrie.

De asemenea, a fost confirmat şi Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, disputat pe circuitul de la Monza, care va fi menţinut în calendar pentru următoarele trei sezoane. „Am reuşit să îndepărtăm ipoteza teribilă de a vedea Italia pierzând, după 70 de ani, una din cele mai prestigioase, istorice şi pasionante curse automobilistice din lume”, a declarat preşedintele Automobil Club din Italia (ACI).

Cursa de la Monza este unul din pilonii Campionatului Mondial de Formula 1 de la crearea sa în 1950.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS