17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCostică Donose vrea victoria cu Iași

Costică Donose vrea victoria cu Iași

„Pele“ din Bănie este convins că alb-albaştrii vor face o partidă bună în Copou
„Pele“ din Bănie este convins că alb-albaştrii vor face o partidă bună în Copou

După sincopa cu Astra, CS Universitatea Craiova are de demonstrat că are un lot de jucători cu un caracter puternic și că se poate remonta rapid, din mers, și spunem asta pentru că nu a avut la dispoziție mult timp să-și panseze rănile, că a și plecat spre Moldova pentru o nouă bătălie. Alb-albaștrii întâlnesc astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Emil Alexandrescu“, pe CSM Poli Iași, echipă care anul trecut a evoluat în Liga Europa în dauna formației din Bănie. În acest sezon, gruparea moldavă suferă, dovadă locul din subsolul clasamentului, iar prestațiile modeste au condus și la înlocuirea lui Nicolo Napoli cu craioveanul Eugen Neagoe, fapt care nu a produs revirimentul până acum.

„Suntem peste Iași ca valoare, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren“

Fostul mare mijlocaș al Craiovei, Costică Donose, campion cu Universitatea în două rânduri 1979/1980 – 1980/1981 și „deținător“ a patru cupe ale României în alb-albastru – 1977, 1978, 1981, 1983, este convins că trupa lui Gigi Mulțescu va bifa un rezultat pozitiv în disputa din „Copou“, mai ales că Andrei Ivan are șanse mari să revină în primul unsprezece.
„Suntem peste Iași ca valoare, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren. Dacă pierdem și la Iași, ne depărtăm de Steaua și nu e bine. Dacă am jucat așa cum am făcut-o cu Astra și am pierdut cele trei puncte, care erau de aur pentru noi, acum chiar nu mai avem nici o scuză. Referitor la jocul cu Astra, acum putem spune cu tărie că era excelent să obținem un punct. Dacă reintră și Ivan la Iași, și se pare că ar fi bine băiatul, se schimbă situația, pentru că el, deși este un jucător sub 21 de ani, are maturitate în joc și poate face diferența. Și cu Astra dacă ar fi fost pe teren nu am fi pierdut. Are niște calități foarte bune, are viteză, e tehnic și trage în multe momente echipa după el. La Iași eu zic că o să facem un rezultat bun, chiar dacă meciul nu va fi ușor. Nu știu dacă o să câștigăm, dar cu siguranță nu o să pierdem. Și ei sunt cu cuțitul la os, dar de multe ori când joci pentru rezultat exact atunci nu-ți iese nimic. Am înțeles că și ei au câțiva jucători indisponibili, după ce că sunt cum sunt în clasament, așa că avem motive să fim optimiști. Îl au antrenor pe Neagoe, care e de-al nostru, și mai sunt câțiva jucători care au evoluat la Craiova, dar nu au ei ce să facă, dacă jocul nostru va fi ofensiv, ca până acum. Ar fi foarte bine să rămânem în coasta Stelei, să punem presiune pe ei, pentru că nu au cine știe ce echipă și se vor mai împiedica“, a declarat „Pele“, pentru GdS.

Mai vrea trei fotbaliști de clasă

Costică Donose apreciază jocul arătat de CS Universitatea Craiova în acest sezon și crede în șansa de a termina pe primul loc, însă consideră că lotul ar trebui completat cu trei fotbaliști de clasă.
„Sincer să fiu nu mă așteptam să avem parcursul ăsta bun, mai ales că au apărut accidentările, iar pe bancă am avut mai mereu copii, juniori necopți. Chiar dacă sunt talentați, se cunoaște lipsa unui fotbalist cu experiență și aici îl dau exemplu pe Madson, un închizător de clasă. Ca să avem șanse reale pentru titlu ne-ar mai trebui un fundaș central, un mijlocaș de creație și un atacant de gura porții, cum era Cămătaru pe vremea noastră. Trebuie aduși numai fotbaliști de clasă, nu să-i aducem de dragul transferurilor“, a subliniat Costică Donose.

Moldovenii au absențe importante

Din tabăra ieșeană vin vești bune pentru CS Universitatea. Eugen Neagoe se confruntă cu multe probleme de lot și va apela la câțiva juniori. De la Poli vor lipsi Ionuţ Voicu, Andrei Cristea, Boiciuc – suspendați, Târşa şi Ştefănescu – accidentați, în timp ce Milan Mititc și Alex Țigănașu sunt incerți.
„Avem multe probleme, dar chiar şi aşa trebuie să luăm toate punctele cu Craiova. Vom avea un adversar puternic, cu plusuri şi minusuri, iar noi trebuie să speculăm problemele lor. Am vorbit şi cu băieţii în vestiar şi sunt convins că vor face tot posibilul pentru a câştiga. Sunt descumpăniţi, toată lumea este împotriva lor, unii mi-au spus că nici nu mai au curajul să iasă din casă. Trebuie să strângă rândurile şi să câştige acest joc. Cine intră pe teren, chiar dacă vom avea atâtea probleme de lot, să dea totul pentru a câştiga acest meci foarte important“, a spus Prunea, conform prosport.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS