Acasă Sport Haltere: Gabriel Sîncrăian a fost descalificat şi pierde bronzul cucerit la Jocurile...

Haltere: Gabriel Sîncrăian a fost descalificat şi pierde bronzul cucerit la Jocurile Olimpice de la Rio

-

Gabriel Sîncrăian pierde medalia de bronz de la Rio
Gabriel Sîncrăian pierde medalia de bronz de la Rio

Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat azi că patru dintre sportivii care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio, printre care şi Gabriel Sîncrăian, au încălcat regulile antidoping şi au fost descalificaţi. Ca urmare, rezultatele lor au fost anulate, iar România va rămâne fără medalia de bronz cucerită de sportivul legitimat la CSM Bistriţa, informează Prosport.

„Următorii atleţi au încălcat regulamentele anti-doping în legătură cu Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Au fost excluşi de la Jocuri, iar rezultatele lor anulate”, se arată într-un comunicat postat de IWF (Federaţia Internaţională de Haltere) pe site-ul oficial.

Pe lângă Sîncrăian, au mai fost prinşi dopaţi polonezul Tomasz Zielinski (norandrosteron), Izzat Artykov, din Kîrgistan (stricină) şi mongolezul Chagnaadorj Usukhbayar (testosteron, la fel ca Sîncrăian).

Astfel, România  rămâne cu doar patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.