13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGladiatorii au adjudecat medalii frumoase la Sibiu

Gladiatorii au adjudecat medalii frumoase la Sibiu

Claudiu Șufană este noul campion scos de Costel Torcea (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Claudiu Șufană este noul campion scos de Costel Torcea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Sportivii de la CS Gladiator Gym Craiova nu au dezamăgit nici la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness desfășurate recent la Sibiu. Antrenorul Costel Torcea are cu ce se lăuda și după această competiție, pentru că elevii săi au luat două medalii de aur și una de bronz, având și trei clasări în apropierea podiumului la anumite secțiuni, asta în ideea că la start s-au numărat foarte mulți competitori într-o formă excelentă.
„Am ieșit bine la Sibiu. Avem două locuri unu: Andrei Alexandrescu – la 75 kg și Claudiu Șufană – la +100 kg culturism. Pe lângă cele două medalii de aur mai avem una de bronz, obținută tot de Claudiu, la culturism clasic. Mai avem două locuri patru, unul Alina Duță la culturism feminin, celălalt fiind obținut de Mihăiță Căldăraru la culturism, și două locuri cinci prin Liviu Teodor la culturism și culturism clasic. Cu alte cuvinte, toată echipa cu care am făcut deplasarea la acest campionat național a intrat în primii șase, un lucru de apreciat. În urma acestor rezultate ne-am situat anul acesta pe locul doi pe țară, după clubul Champions Gym București. Sincer nu mă așteptam să fie atât de bine la Sibiu. Mă așteptam la Alexandrescu să-și apere titlul, pentru că este campionul României din ultimii ani la categoria 75 kg. La ceilalți copii, cea mai mare satisfacție a mea a fost forma impecabilă pe care au avut-o când au urcat pe scenă. Rezultatele au venit firesc“, a spus Costel Torcea, pentru GdS.
Multiplul campion național și european este bucuros că în curând va arunca în luptă alt junior cu potențial, pe lângă Paul Dâlganu, vicecampionul țării la categoria 60 kg, dar până atunci va avea emoții pentru campionul Cristi Firică.
„Stăm foarte bine la juniori acum. În urma rezultatului obținut de Paul a mai venit un tânăr de 17 ani, Sergiu, la sală. Sper ca împreună să facă o pereche foarte bună de pregătire și îmi doresc să nu-i ia valul, cum se întâmplă de obicei în rândul tinerilor și anul viitor să auzim lucruri frumoase despre amândoi. Până în 2017 îl mai avem pe Cristi Firică. Acesta va urca pe scenă la internaționalele de la Lugoj și Timișoara. El a și câștigat anul trecut internaționalele de la Lugoj și e de datoria lui să-și apere titlul“, a menționat Costel Torcea, directorul tehnic al loturilor naționale de culturism și fitness.

Claudiu Șufană, ultimul campion descoperit de Torcea

Remarcatul lui Costel Torcea, și nu numai, a fost Claudiu Șufană, un târnăr de 23 de ani, aflat la cel de-al doilea concurs. Claudiu este un fost fotbalist care a agățat ghetele în cui din cauza unei accidentări și care și-a copiat tatăl, mergând în sala de forță. La început a transpirat cu gândul de a-și modela frumos corpul, însă mai târziu a fost captivat și a decis că poate face performanță cu „fiarele“.
„Practic culturismul de cel puțin cinci ani. M-am mutat în sala antrenorului meu, Costel Torcea, de aproximativ un an, și pot să zic că s-au văzut rezultatele foarte bune de când am venit la Gladiator Gym. Asta m-a determinat și să particip la Sibiu. Nu m-am gândit că o să practic culturismul de performanță. Când m-am apucat îmi doream să am un fizic armonios, pentru că mai făcusem fotbal de performanță în trecut, dar am fost nevoit să mă las și într-un final am decis că sportul este viața mea și așa că am călcat într-o sală de culturism. Am fost legitimat la FC Universitatea Craiova, la 16 ani am ajuns la Primăvara, dar am suferit o accidentare și nu am mai putut să joc. La aproximativ un an am călcat în sala de culturism. Am venit pentru sănătate, tatăl meu a făcut și el culturism, așa că am început să citesc reviste de specialitate și am venit din ce în ce mai des. A început ca un hobby, dar dacă aș putea trăi din el ar fi și mai bine. Culturismul de performanță nu se face în principiu pentru bani, ci din pasiune. Am o afacere împreună cu tatăl meu, e vorba de apicultură, mai am ceva activități pe internet, un marketing on-line“, a explicat Claudiu Șufană, pentru GdS.
Acesta se simte mândru de realizările sale și speră să continue ascensiunea în culturism: „Dat fiind faptul că sunt la al doilea concurs în ultimele trei săptămâni, sunt foarte bucuros că am obținut aurul și bronzul la Sibiu. Au fost mulți competitori la Sibiu și nivelul a fost destul de ridicat. M-am descurcat bine și sper să fac față unui nivel și mai înalt în curând. Îmi doresc să ajung cât mai sus. Vom vedea ce va fi pe viitor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS