12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConstantinides s-a despărţit de Energia cu o înfrângere

Constantinides s-a despărţit de Energia cu o înfrângere

Baschetbaliştii de la Energia Târgu Jiu au disputat două meciuri săptămâna trecută şi în ambele a fost nevoie de prelungiri pentru stabilirea câştigătoarei.
Dacă în prima dintre partide gorjenii s-au impus în faţa formaţiei SCM-U Craiova, după o repriză de prelungiri (scor 86-82), în cea de-a doua, disputată duminică, gorjenii au fost învinşi pe teren propriu de Dinamo București, cu scorul de 96-93, la capătul a două reprize de prelungiri. Pentru Energia au evoluat: Mack Lamonte (22p), Guţoaia (18), Troupe (15), Diggs (10), Eziukwu (8), Horne (8), Radosavljevic (7), S. Andrei (3), Aktas (2), Şanta, Sanda, Berca.

O colaborare care a adus performanţe importante

Ultimul meci din 2015 al Energiei a însemnat și ultimul meci ca antrenor principal al formației gorjene pentru Antonis Constantinides, care va pleca la formaţia Sigal Priştina. Antrenorul cipriot s-a despărțit de echipa alături de care a obținut cele mai importante performanțe ale carierei sale, dar și ale clubului gorjean. Sub comanda lui Antonis Constantinides, Energia a obținut bronzul atât în Liga Națională, cât și în EuroChallenge. În actuala stagiune a FIBA Europe Cup, Constantinides a calificat gruparea gorjeană în TOP 32. La finalul meciului, tehnicianul cipriot şi-a găsit cu greu cuvintele: „A fost o zi foarte dificilă pentru mine. Fanii, cu ce au arătat la începutul meciului, au făcut-o și mai grea. Mulțumesc din suflet tuturor celor din Târgu Jiu. Nu a fost doar un sezon și jumătate plin de succes, ci m-am simţit ca și cum m-aş fi născut aici. Simt că acest club mi-a oferit mai mult decât i-am oferit eu la rândul meu și de aceea va fi în sufletul meu pentru totdeauna. Vreau să mulțumesc jucătorilor cu care am lucrat, antrenorului secund Claudiu Alionescu, dar şi celor din conducerea clubului“, a spus Constantinides, citat de site-ul oficial al echipei gorjene. Oficialii Energiei au demarat căutările pentru un alt antrenor. Până la sosirea unui nou principal pe banca Energiei, interimatul va fi asigurat de Claudiu Alionescu și Iannis Diamantakos.

Craiova – Steaua, pentru a patra oară în acest sezon

Cealaltă echipă olteană din Liga Naţională de baschet, SCM-U Craiova, va întâlni astăzi, de la ora 17.15 (DigiSport), în deplasare, pe Steaua CSM Eximbank Bucureşti, într-un joc din cadrul rundei a 15-a. Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon. În turul campionatului, steliştii s-au impus în Bănie, cu scorul de 75-64, apoi au urmat două confruntări în Cupa României. Prima, disputată în Polivalenta din Craiova, s-a încheiat cu victoria bucureştenilor, cu scorul de 79-71, iar al doilea meci s-a terminat cu o remiză, scor 81-81, rezultate care au calificat ambele formaţii în sferturile de finală ale Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS