3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPreşedintele FR de Judo are aşteptări mari de la Chiţu şi Căprioriu

Preşedintele FR de Judo are aşteptări mari de la Chiţu şi Căprioriu

Președintele Federației Române de Judo (FRJ), Florin Lascău, a declarat că 2015 a fost un an bun, la finalul căruia se poate mândri cu două medalii la Campionatele Mondiale, ambele de argint, câștigate de Andreea Chițu și Corina Căprioriu.
Oficialul a afirmat că numărul de sportivi cu care federația va participa la Jocurile Olimpice de la Rio se va afla abia la sfârșitul lunii mai, dar a menționat că Andreea Chițu și Corina Căprioriu sunt ca și calificate. „La judo, calificările pentru Rio se vor termina cu Mastersul din Mexic din luna mai. Până atunci, Chițu și Căprioriu sunt în top 10 amândouă. Ba chiar au fost între primele trei la categoriile lor, așa că, din punctul meu de vedere, sunt ca și calificate. Deci nu se mai poate să piardă calificarea. Dar dorim ca ele să ocupe poziții cât mai avansate, astfel ca la Jocurile Olimpice să aibă o tragere la sorți favorabilă. În afară de ele, sperăm să o mai avem la Rio și pe Monica Ungureanu“, a adăugat președintele, pentru Agerpres.

Vrea una sau două medalii la Jocurile Olimpice

Federația Română de Judo își propune „una sau două medalii“ la Jocurile Olimpice de anul viitor. „Ca obiectiv, ne-am stabilit una sau două medalii la Rio. Sunt trei categorii cu care, probabil, vom merge la Olimpiadă, iar la două dintre acestea avem șanse reale la medalii. Atât Andreea Chițu, cât și Corina Căprioriu sunt două sportive care pot lua medalii și pot chiar să acceadă într-o finală olimpică. Și nu am fi deloc surprinși dacă una dintre ele ar ieși campioană olimpică sau dacă amândouă ar lua medalii. Trebuie să o menționăm și pe Monica Ungureanu, la 48 kg, care este în ascensiune și care poate concura și ea pentru un loc la Jocurile Olimpice. Ea are calități, poate ajunge în top 8 la Jocurile Olimpice, iar într-o zi bună poate lupta și pentru o medalie“, a precizat Florin Lascău.

Federaţia a avut probleme financiare

Una dintre problemele cu care FRJ s-a confruntat în 2015 a fost cea financiară, Ministerul Tineretului și Sportului fiind nevoit să suspende finanțarea federației. Decizia MTS a dus ulterior la demisia președintelui Doru Ioan Sapta, funcția acestuia fiind preluată de Florin Lascău, ca urmare a votului Adunării Generale din 23 noiembrie.
România a câștigat pentru prima oară în istorie două medalii la Campionatele Mondiale de judo. La ediția organizată anul acesta la Astana, în Kazahstan, Andreea Chițu (52 kg) și Corina Căprioriu (57 kg) au câștigat medaliile de argint. La Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), în cadrul cărora concursul a contat pentru Campionatele Europene de judo, Andreea Chițu a obținut medalia de aur. Campionatele Mondiale de juniori, desfășurate la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), i-au adus Ștefaniei Dobre o medalie de argint la categoria 57 kg. De altfel, sportiva legitimată la CS Universitatea Cluj a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de judo rezervate juniorilor, care au avut loc la Oberwart, în Austria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS