8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f): România s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial

Handbal (f): România s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial

Cristina Neagu a marcat 15 goluri în meciul cu Danemarca
Cristina Neagu a marcat 15 goluri în meciul cu Danemarca

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat aseară în semifinalele Campionatului Mondial, după ce a învins  echipa gazdă a turneului final, Danemarca, după prelungiri, cu scorul de 31-30.

La expirarea timpului regulamentar scorul a fost egal, 27-27 (13-10).

Marcatoarele echipei României au fost Neagu 15 goluri, Brădeanu 5, Manea 3, Nechita 3, Buceschi 3, Ardean-Elisei 2, iar pentru Danemarca s-au remarcat L. Jorgensen 5 goluri, Hansen, tot 5.

Prin acest succes, naționala are asigurată prezența la turneul preolimpic.

„Sunt extrem de fericită. Am ratat acel 7 metri care putea să ne coste calificarea. Am încercat să mă ridic, am demonstrat că avem o echipă unită şi am jucat împotriva tuturor. Am făcut un meci extraordinar. S-a repetat istoria din 2010, când am bătut Danemarca în lupta pentru medalii. Este un moment mare în handbalul românesc. Să le fie ruşine celor care ne-au criticat după înfrângeri. Nu am cuvinte să spun cât sunt de mândră de această echipă”, a spus Cristina Neagu, jucătoarea meciului, la Dolce Sport.

 

„Am încercat să nu fiu emotiv, să găsesc soluţii. Colaboratorul meu Costică este perfect. Cristina a atacat fantastic, Paula a apărat fantastic. Nu am cum să fiu supărat pe Cristina pentru că a ratat 7 metri. Ambele echipe au fost puternice. Danezele au avut sprijinul publicului, a fost dificil pentru noi să ne concentrăm în prelungiri. Nu mă gândesc la meciul cu Norvegia acum, în seara asta bem un pahar de vin, ne revenim, de mâine o luăm de la capăt”,  a spus selecţionerul României, Thomas Ryde.

„Puterea echipei de a nu ceda m-a făcut să-mi dea lacrimile. Noi, handbalul, aducem mai mereu bucurii românilor. Cristina Neagu este o bijuterie a noastră. Hai să ne bucurăm tare de tot în această seară, iar de mâine fetele vor reveni la muncă”, a spus Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

În semifinale, România va înfrunta mâine Novegia, iar pentru celălalt loc în finală vor lupta Polonia şi Olanda.

În celelalte meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat rezultatele: Olanda – Franţa 28-25 (15-12), Polonia – Rusia 21-20 (11-9) şi Norvegia – Muntenegru 26-25 (13-11).

Învinsele Franţa, Rusia, Muntenegru şi Danemarca vor evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS