10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOpt echipe au jucat handbal în memoria lui Paul Stuparu

Opt echipe au jucat handbal în memoria lui Paul Stuparu

Studenţii au disputat ieri primele meciuri din cadrul turneului, iar astăzi se va da lupta pentru podium (Foto: Claudiu Tudor)
Studenţii au disputat ieri primele meciuri din cadrul turneului, iar astăzi se va da lupta pentru podium (Foto: Claudiu Tudor)

Studenți de la mai multe facultăți craiovene s-au echipat ieri în ținută sport și au participat la ediția a doua a Memorialului „Paul Stuparu“ la handbal mixt, care a avut loc în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
Cele opt echipe, cu nume care mai de care mai importante, cum ar fi Broscuțele Ninja, Dream-Team, VIP, Turbo, Inginerii, Kings, Arsenal și Leii, s-au întrecut pe terenul de sport în meciuri eliminatorii. Jucătorii au evoluat cu zâmbetul pe buze, iar colegii lor din tribună i-au susținut zgomotos, unii fiind dotați cu tarabane, creând o atmosferă ca la marile meciuri. Studenții participanți sunt de la FEFS (EFS  – profesor Mihai Barbu și Kinetoterapie – profesor Cătălin Popescu), Litere – PIPP  – profesor Aurora Ungureanu Dobre, Automatică –  Mecatronică și ISM  – profesor Roxana Dumitru și Matematică – Informatică  – profesor Veronica Minoiu. Astăzi, începând cu ora 13.30, sunt programate meciurile de clasament, urmate de semifinale, finala mică și finala mare, iar fiecare echipă participantă va primi câte un premiu. Se vor oferi și distincții individuale, pentru cel mai tehnic jucător, cel mai bun portar, cel mai bun jucător și cea mai bună jucătoare. Tot azi va avea loc un meci demonstrativ între studenți și profesori.

Nepoata lui Paul Stuparu a dat lovitura de începere

Daria, nepoata lui Paul Stuparu, a dat lovitura de începere (Foto: Claudiu Tudor)
Daria, nepoata lui Paul Stuparu, a dat lovitura de începere (Foto: Claudiu Tudor)

La fel ca anul trecut, lovitura de începere a turneului a fost dată de nepoțica regretatului Paul Stuparu, Daria. „Mi-a plăcut să dau pasă în mijlocul terenului și mă bucur că am făcut poză cu jucătorii. Îmi place handbalul. Am învățat multe de la bunicul și mi-ar plăcea să fiu handbalistă. Și frățiorului meu îi place mult sportul, să se joace cu mingea. Bunicul a fost un mare sportiv și antrenor și îmi face plăcere să pot participa la acest turneu“, a spus Daria, care a venit însoțită de fratele său mai mic, Radu, dar și de tatăl lor și de bunică, fiul, respectiv soția fostului mare antrenor Paul Stuparu.
Cătălin Popescu, profesor la FEFS Craiova și antrenor la echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova, s-a arătat și el încântat de atmosfera frumoasă creată de studenții din tribună. „Față de anul trecut, acum am organizat competiția aceasta mai târziu cu o lună. Am avut opt echipe la start, iar interesul în rândul studenților este destul de mare. Sunt mulți în tribună care au venit să-și susțină colegii. Intenționam să organizăm finala duminică, înainte de meciul pe care CS Universitatea îl va susține în Divizia A, cu Făgărașul, dar ne-am gândit că, fiind weekend, mulți studenți care nu sunt din oraș pleacă acasă și nu pot veni. Cu ajutorul celor de la DJST, Asociația Pro EFS și CS Universitatea vom oferi premii tuturor echipelor participante“, a spus Cătălin Popescu, antrenor care ani buni a fost „secundul“ regretatului Paul Stuparu la CS Universitatea.
Reputatul antrenor Paul Stuparu s-a stins din viață pe 25 septembrie 2013, la 67 de ani. Ca antrenor la CS Universitatea Craiova, acesta a obținut titlul de campion naţional în 1992 şi 1993.

CSU, meci de care pe care cu Făgărașul

Mulți dintre componenții echipei masculine de ha

tălin Popescu admite că acesta va fi cel mai dificil test din turul campionatului pentru elevii săi: „Sper să câștigăm, deși este greu. Dacă învingem, rămânem în cărți pentru un loc mai bun, dacă nu, eu zic că locul trei nu avem cum să-l pierdem. Un examen foarte mare am avut în meciul din etapa trecută de la Satu Mare. După o revenire de la 11 goluri diferență pentru Satu Mare, nu am reușit să câștigăm. Asta este, lipsa de experiență, avem jucători mai tineri. Îmi doresc ca studenții care au venit ca spectatori la memorial să ne onoreze cu prezența și în meciul de duminică“.

 

Programul meciurilor de astăzi:

13.30: Dream Team – VIP, 13.45: Broscuțele Ninja – Turbo, 14.00: semifinala 1: Inginerii – Kings, 14.30: semifinala 2: Arsenal – Leii, 15.00: finala mică, 15.45: finala mare, 16.15: meci demonstrativ: Profesori – Studenți, 16.45: Festivitatea de premiere.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS