16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Burleanu şi-a ales adversarii pentru CE din Franța

Fotbal – Burleanu şi-a ales adversarii pentru CE din Franța

Răzvan Burleanu și-a făcut calculele pentru turneul final de anul viitor (foto: onlinesport.ro)
Răzvan Burleanu și-a făcut calculele pentru turneul final de anul viitor (foto: onlinesport.ro)

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori ca adversari la Campionatul European din 2016 naţionalele Angliei, Ucrainei sau Rusiei şi Irlandei de Nord. „Grupa ideală pe care mi-aş dori-o ar fi una pe care să o putem câştiga sau din care să ne calificăm. Ţinând cont că suntem în urna 3, din urna 1 mi-aş dori Anglia, din urna 2, Ucraina sau Rusia, şi din urna 4, cred că Irlanda de Nord. Asta ar putea fi o grupă ideală. E strict grupa aleasă de mine, nu ştiu ce grupă şi-ar dori selecţionerul. Nu mă susprinde că unii jucători îşi doresc Franţa. Dacă am pica cu Franţa, am putea juca în deschidere. Să ai o asemenea posibilitate ar fi un element plăcut şi motivator”, a declarat Burleanu, conform Mediafax.

Nu s-a stabilit locul de cantonament

Oficialul FRF a afirmat că pentru cantonamentul echipei naţionale cu jucători din ţară, de la sfârşitul lunii ianuarie, ia în calcul Turcia, Spania sau Emiratele Arabe Unite. „Am lucrat în ultimele zile pe calendarul de anul viitor, în ianuarie-februarie avem pregătit acel cantonament cu jucătorii din ţară şi vom avea trei meciuri amicale. Cred că după tragerea la sorţi (12 decembrie, la Paris – n.r.) vom putea nominaliza locul de desfăşurare al acestui cantonament, pentru că în momentul de faţă avem trei opţiuni, Turcia, Spania şi Emiratele Arabe Unite. Ceea ce s-a întâmplat în Turcia a afectat un pic calendarul. Va fi un număr mai mic de echipe care îşi doresc să fie în Turcia. Pe de altă parte pe 23 martie pregătim un meci amical, pe care îl vom disputa în mod cert în ţară. În momentul de faţă analizăm posibilităţile de a merge la Cluj sau Timişoara. Urmează apoi cantonamentul de dinainte de Euro şi cele mai mari şanse sunt să mergem în Austria, unde va trebui să avem două meciuri amicale, iar în jurul datei de 5 iunie pregătim un alt meci amical pe teritoriul României. Sunt foarte încrezător că până în martie, la meciul cu Spania, se va rezolva o chestiune exclusiv administrativă. Toate demersurile Primăriei Capitalei continuă în încercarea de a-i determina pe reprezentanţii ISU de răspunsul pozitiv pe care trebuie să-l dea privind Arena Naţională”, a explicat Răzvan Burleanu.

Și-a dezvăluit preferații

Conducătorul fotbalului românesc este de părere că selecţionerul Anghel Iordănescu poate fi desemnat cel mai bun antrenor al anului 2015, dezvăluind și numele jucătorilor preferați pentru titul de fotbalistul anului. „În ceea ce priveşte antrenorul anului, el este Anghel Iordănescu. În ceea ce priveşte jucătorul anului el trebuie să fie de la echipa naţională, dar aş lăsa suporterii să decidă. Am şi eu preferaţi, am avut jucători care au impresionat în această campanie de calificare, mă refer la ambii portari, Tătăruşanu şi Pantilimon, Răzvan Raţ şi bineînţeles cuplul Chiricheş – Grigore, care au contribuit la rezultatele echipei naţionale. Chiar şi Budescu, dacă avem în minte ultimul meci din Feroe”, a mai spus Burleanu.
Preşedintele FRF este optimist în ceea ce priveşte bugetul federaţiei pe anul viitor, afirmând că va fi pentru prima oară când nu va exista deficit financiar: „Bugetul pe care ni l-am asumat la începutul acestui an prevedea să închidem acest an pe zero. Suntem foarte aproape să terminăm în acest obiectiv, neluînd în calcul banii care vor veni de la UEFA pentru calificare. Această sumă se va raporta anului financiar următor. Astfel avem posibilitatea ca din 2016 FRF să intre pe surplus financiar. Vom avea la dispoziţie un surplus financiar care să se regăsească în anii următori în competiţii, selecţie, dar şi infrastructură, un proiect major de infrastructură care se va demara din 2016”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS