13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVântul a măturat din puncte

Vântul a măturat din puncte

Nuno Rocha a reuşit să fructifice una dintre erorile comise de defensiva bănăţenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nuno Rocha a reuşit să fructifice una dintre erorile comise de defensiva bănăţenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova nu a reușit ieri decât o remiză cu ACS Poli Timișoara pe „Extensiv“, scor 1-1, la capătul unui joc șters, cu destul de puține ocazii de poartă, dar în care s-a văzut dorința mare de luptă și de victorie în ciuda vântului puternic și rece. Oaspeții au deschis scorul în minutul 42 prin Hernandez, care a transformat fără emoţii o lovitură de la 11 metri, dictată de Balaj cu multă ușurință la o intrare a lui Achim la Curtean. Alb-albaștrii au restabilit egalitatea în minutul 57, când Bancu a pătruns pe stânga și a pasat puternic în careul mic, de unde Rocha a deviat balonul trimiţând la colţul lung. Trupa lui Emil Săndoi a încheiat jocul în atac, însă eforturile depuse în căutarea golului doi au fost sortite eșecului.
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Iliev, Vătăjelu – Mateiu, Madson (’74, Curelea), Zlatinski, Bancu (’68, Băluță) – Rocha, Ivan (’86, Hergheligiu). Antrenor: Emil Săndoi.
ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Melinte, Scutaru (’30, Cânu), Luchin, D. Popescu – Hernandez (’71, Belu), Llorente, Ov. Popescu – Curtean, Rufino (’64, Sarmov), Zicu. Antrenor: Florin Marin.
Cartonașe galbene: Bancu ’59 / Melinte ’20, ’68, Hernandez ’38, Rufino ’61.
Cartonaş roșu: Melinte ’68.
Au arbitrat: Cristian Pavel Balaj – Ciprian Florin Danșa, Andrei Constantinescu; Marian Barbu.
Observatori: Irina Mârț, Iulius Nemțeanu.
În partida viitoare, CS Universitatea Craiova va întâlni, în deplasare, pe Steaua București, partida fiind programată duminică, de la ora 20.30.

Săndoi: Nu sunt mulțumit cu remiza

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, s-a arătat total nemulțumit de rezultatul afișat pe tabelă, considerând că alb-albaștrii ar fi meritat victoria.
„Nu sunt mulțumit cu egalul și nici jucătorii nu sunt mulțumiți. Nimeni nu poate fi mulțumit atunci când ai un joc pe care îl domini de o manieră categorică din primul minut și până în ultimul. Mă rog, am evoluat ultima parte cu un om în plus, dar aș putea să spun că s-a jucat la fel ca atunci când am fost 11 contra 11. Dar acest final și această partitură am mai văzut-o până acum și la jocul de acasă cu Pandurii, și cu ASA Târgu Mureș, când, în ciuda terenului foarte-foarte prost, care vedeți că până la urmă nouă ne creează mari probleme,am dominat. Este adevărat că suferim la finalizare, știm problema asta, dar, în rest, consider rezultatul de astăzi (ieri – n.r.) total nedrept. Nu au fost timorați după ce a fost la Constanța. Acolo a fost un accident și cred că ei au demonstrat astăzi pe teren, pentru că am spus: ca dăruire și ca implicare în joc nu are nimeni ce să le reproșeze. S-a văzut că toți cei care au intrat pe teren au vrut, dar că nu am avut multe realizări în fața porții. Asta este altceva“, a spus Săndoi, la conferința de presă.
Strategul grupării din Bănie a precizat că arbitrajul a fost bun de data aceasta și că echipa sa nu s-a îndepărtat de obiectiv: „Nu prea pot să comentez prestația lui Balaj. Cred că a fost un arbitraj bun, nu au fost probleme. Dacă Achim ar fi fost mai inspirat, deoarece alunecase deja Curtean și nu trebuia să intervină, nu era acel penalti. În campionatul ăsta s-a demonstrat că punctele se câștigă foarte greu. Se joacă în continuare pentru play-off. Noi ne propunem ca punctele pe care le-am pierdut astăzi (ieri – n.r.) să le recuperăm etapa următoare. Putem să batem pe oricine, inclusiv pe Steaua“.

Bălgrădean: Atât am putut azi

Căpitanul formației CS Universitatea Craiova, Cristi Bălgrădean, a explicat că el și colegii săi și-au dorit mult victoria, dar că trebuie să se împace și cu punctul obținut.
„Nu vântul a făcut diferența. Au fost, într-adevăr, niște condiții meteo neprielnice pentru a juca fotbal și un teren prost, dar nu trebuie să căutăm scuze pentru rezultat. Atât am putut astăzi (ieri – n.r.), prea puțin față de cât ne-am dorit, dar asta-i viața. Trebuie să trecem peste, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu cu Steaua. Trebuie să ne pregătim foarte bine ca să recuperăm punctele la Steaua. Cred că dacă Balaj a dat penalti, înseamnă că a fost“, a declarat Bălgrădean.
Nici fundașul Valentin Iliev nu a fost mulțumit cu remiza: „Am avut multe șanse să dăm gol, nu am dat. Cu un penalti, Timișoara a luat un punct. Nu avem scuze, am încercat, dar a vrut Dumnezeu să fie egal. Am dominat tot meciul. E greu să construiești pe vânt, dar trebuia să dăm gol. Acum ne vom pregăti și fizic, și psihic pentru meciul cu Steaua“.

Florin Marin: Este un rezultat bun

De partea cealaltă a baricadei, tehnicianul lui ACS Poli Timișoara, Florin Marin, a fost încântat de punctul obținut în Bănie: „Este un rezultat bun, un punct împotriva unei echipe foarte bune, care a demonstrat că are potențial. Condițiile de joc au fost grele. Noi ne-am complicat situația în repriza a doua, când vântul s-a schimbat. Am rămas și în inferioritate numerică și sunt mulțumit de rezultat“.
Vedeta bănățenilor, Ianis Zicu, s-a resemnat în schimb în privința ocupării unui loc de play-off: „Fără victorie, lucrurile se complică și nu mai putem să prindem play-off, dar este important să facem puncte, să salvăm echipa de la retrogradare și să nu ne facem de râs. Nu prea am fost dominați în multe partide, dar nici nu am câștigat. Am demonstrat că avem valoare. În ultimele partide, jocul nostru a fost în creștere. Azi (ieri – n.r.) condițiile au fost negative pentru fotbal, de la gazon până la vânt. Vântul schimbă traiectoria mingii, tu o aștepți într-o parte, ea se duce în alta“.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0008

_DSC0010

_DSC0015

_DSC0017

_DSC0018

_DSC0020

_DSC0021

_DSC0024

_DSC0026

_DSC0027

_DSC0028

_DSC0029

_DSC0030

_DSC0031

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0036

_DSC0037

_DSC0040

_DSC0042

_DSC0043

_DSC0045

_DSC0047

_DSC0049

_DSC0050

_DSC0052

_DSC0053

_DSC0054

_DSC0058

_DSC0061

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS